Nīderlande lems, kā saukt pie atbildības lidmašīnas MH17 notriecējus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nīderlandes varasiestādes nākamnedēļ lems, kā tiesiski vērsties pret personām, kuras ir atbildīgas par pasažieru lidmašīnas MH17 notriekšanu 2014.gada 17.jūlijā virs Krievijas okupētās Ukrainas austrumu daļas. Par to, kur un kā notiks tiesa, ir jāvienojas valstīm, kuras sadarbojas starptautiskajā izmeklēšanā. Šīs valstis ir Austrālija, Malaizija, Ukraina un Beļģija.

Formāli tiek izvērtētas divas iespējas: jauns starptautiskais tribunāls vai tiesa vienā no valstīm.

Iepriekš starptautiska izmeklētāju grupa secināja, ka raķete, ar kuru notriekta pasažieru lidmašīna «Boeing», ir raidīta no teritorijas, kuru kontrolē Krievijas armijas vienības un to atbalstītie «separātisti».

Starptautiskā žurnālistu-ekspertu grupa Bellingcat ir izpētījusi, ka raķete «Buk», ar kuru notriekta Malaizijas aviokompānijas pasažieru lidmašīna, Ukrainā ieviesta no Krievijas, bet pēc lidmašīnas notriekšanas, raķešu komplekss aizvests atpakaļ uz Krieviju. Izmeklētājiem ir zināma gan armijas daļa, no kuras raķete piegādāta, gan arī konkrētā raķešu kompleksa apkalpes sastāvs.

Savukārt Maskavas finansētie kaujinieki joprojām noliedz, ka lidmašīnu no zemes būtu notriekuši ar raķeti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu