Vācijas finanšu ministrs salīdzina Turciju ar bijušo Austrumvāciju

LETA/DPA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible piektdien salīdzināja Turciju ar komunistisko Austrumvāciju, dienu pēc tam, kad Berlīne draudēja Ankarai ar sankcijas par cilvēktiesību aktīvistu aizturēšanu Turcijā.

«Turcija šobrīd patvaļīgi aiztur cilvēkus un vairs neievēro konsulāros standartus,» ministrs paziņoja laikrakstam «Bild».

«Tas man atgādina VDR notikušo,» viņš sacīja, norādot uz komunistiskā režīma pārvaldīto Vācijas Demokrātisko Republiku.

«Ja Turcija nepārstās spēlēt šīs spēles (..) mums nāksies teikt cilvēkiem: «Jūs ceļojat uz Turciju paši uz savu atbildību, mēs vairs nevaram neko garantēt»,» uzsvēra Šeible.

Pārskatot attiecības ar Ankaru, Vācija esot nolēmusi «iesaldēt visas plānotās un notiekošās bruņojuma piegādes Turcijai», vēstīja «Bild», neminot šīs informācijas avotus.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles kancelejas vadītājs Pēters Altmaiers intervijā telekanālam ZDF ne apstiprināja, nedz arī noliedza šo informāciju, bet brīdināja, ka «mēs jebkurā brīdī varam apsvērt turpmāku pasākumu nepieciešamību».

Vāciju satraucis Turcijas tiesas otrdien pieņemtais lēmums paturēt apcietinājumā sešus cilvēktiesību aktīvistus, tostarp Vācijas pilsoni Pēteru Šteitneru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu