Ruhani inaugurēts otrajam Irānas prezidentūras termiņam

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Irānas līdzšinējais prezidents Hasans Ruhani ceturtdien Teherānā ceremonijā, kuru vadīja valsts augstākais līderis ajatolla Ali Hamanei, inaugurēts otrajam prezidentūras termiņam. «Es apstiprinu balsojumu un ieceļu jūs par republikas prezidentu,» amatpersonu auditorijas priekšā sacīja Hamanei.

Ajatola arī pauda gandarījumu par lielo vēlētāju aktivitāti maija vēlēšanās, sakot, ka tā bijusi «panākumu zīme islāma režīmam tā centienos pastiprināt revolucionārā režīma republikānisko un tautisko raksturu».

Hamanei arī aicināja Ruhani likt uzsvaru uz «pretošanās ekonomiku», kas būtu koncentrēta uz nodarbinātības un ražošanas palielināšanu.

Mērenais Ruhani vēlēšanās maijā guva pārliecinošu uzvaru pār konservatīvo sāncensi Ebrahimu Raisi, solot turpināt centienus uzlabot attiecības ar Rietumiem, kā arī sekmēt pilsoņtiesību attīstību pašu valstī.

Tiesa gan, viņš jau sastapies ar konservatīvo oponentu spiedienu, turklāt tagad viņam jārēķinās ar pieaugošiem draudiem no ASV puses, kas trešdien pret Irānu izsludinājušas jaunas sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu