Tramps paziņo par ASV gatavību atbildēt uz Ziemeļkorejas uzbrukumu (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņojis, ka valsts esot sagatavojusi militāros ieročus, ar kuriem atbildēt uz iespējamu Ziemeļkorejas provokāciju, vēsta aģentūra «Reuters».

«Militārie risinājumi ir pilnībā gatavi, ieroči pielādēti gadījumam, ja Ziemeļkoreja rīkosies neapdomīgi,» tvīto Tramps. «Cerams, Kims Čenuns atradīs citu ceļu!»

Tikmēr Ziemeļkoreja apsūdzējusi Trampu Korejas pussalas novešanā «soli līdz kodolkaram».

ASV un Ziemeļkorejas vārdu apmaiņas krustugunīs nonākušās Klusā okeāna salas Guamas drošības dienesti piektdien publicēja ieteikumus, kā iedzīvotājiem sagatavoties gadījumā, ja kodoldraudi piepildīsies.

Šonedēļ Ziemeļkoreja nāca klajā ar paziņojumu, ka nopietni apsverot iespēju raidīt savas ballistiskās raķetes uz Guamu – tuvāko ASV piederošo teritoriju, kurā atrodas Savienoto Valstu militārā bāze. Tas izraisīja asu vārdu apmaiņu starp Vašingtonu un Phenjanu. Tramps Ziemeļkorejai piedraudējis ar «uguni un dusmām», ja tā izmantos kodolieročus pret ASV.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu