Spānijā diennakts laikā ierodas 600 migranti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas krasta apsardze paziņojusi, ka 24 stundu laikā izglābusi laivās no Marokas ceļojošus 600 migrantus, vēsta raidorganizācija BBC. Tas ir lielākais migrantu skaits, kas tik neilgā laika posmā ieradies pie Spānijas krastiem.

Migranti ieradās 15 dažādos ūdens transporta līdzekļos, kuru vidū bija bērnu katamarāns. To vidū bija 35 bērni un viens zīdainis.

Saskaņā ar ANO datiem šogad Spānijā ieradušies vairāk nekā 9000 migranti - trīsreiz vairāk nekā pērn. Aplēsts, ka vairāk nekā 120 cilvēki noslīkuši ceļā uz Spāniju.

Lielākā daļa migrantu mēro 12 kilometrus garo ceļu no Marokas līdz Spānijai pa Gibraltāra jūras šaurumu. Daudzi izvēlas lētas laivas bez motora, apejot organizētās cilvēku kontrabandistu grupas un to prasīto augsto cenu.

Dažkārt migranti ar sociālo mediju starpniecību vēršas pie Spānijas varasiestādēm un informē tās par savu atrašanās vietu, līdzko sasniedz Spānijas teritoriālos ūdeņus.

Tomēr daudz lielāks skaits migrantu - gandrīz 100 000 - šogad ieradušies Itālijā no Lībijas. Jūnijā Vidusjūrā vienā dienā tika izglābti 5000 migranti no Lībijas, norāda Itālijas krasta apsardze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu