Tramps grasās atcelt nelegāli ievesto migrantu bērnu aizsardzības programmu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps grasās apturēt programmu, pateicoties kurai Savienotajās Valstīs varējuši palikt gados jauni imigranti, kas ASV ievesti nelegāli kā bērni, svētdien ziņoja mediji.

Programmas «Attiecībā uz bērnībā ieceļojušajiem atliktie pasākumi» (DACA) liktenis bijis neskaidrs jau kādu laiku, ņemot vērā pretrunīgos signālus no Trampa puses.

Prezidents lēmumu šīs programmas sakarā izziņos otrdien.

Kā sagaidāms, viņš paziņos, ka programma tiek apturēta, tomēr lēmuma izpilde tikšot atlikta uz sešiem mēnešiem, vēsta izdevums «Politico» un telekanāls CNN.

Baltais nams ir izskatījis šo programmu, kuru 2012.gadā ar izpildrīkojumu ieviesa prezidents Baraks Obama.

Programmai, kas tās dalībniekus aizsargā no deportēšanas, kā arī ļauj viņiem strādāt un studēt, akceptēti teju 800 000 cilvēku.

Ja Tramps atcels DACA, viņiem ASV būs jāatstāj.

Atbilstoši programmai nelegālie imigranti var palikt ASV strādāt vai mācīties uz divu gadu periodu, kas var tikt atjaunots, ja viņi Savienotajās Valstīs ieceļojuši pirms 16 gadu sasniegšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu