Vācijas opozīcija Merkelei un Šulcam pārmet vairīšanos no būtiskiem jautājumiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas opozīcijas partijas pirmdien nosodīja kancleres Angelas Merkeles un viņas galvenā sāncenša Martina Šulca televīzijas debates, abiem politiķiem pārmetot izvairīšanos no būtiskākajiem jautājumiem, kas lielā mērā esot nācis par labu labējo spārnam.

Šulcam, kura pārstāvēties sociāldemokrāti (SPD) aptaujās ievērojami atpaliek, svētdienas debatēs neizdevās skaidri iezīmēt atšķirības no Merkeles kristīgajiem demokrātiem (CDU).

Merkele savukārt stāvēja stingri savās pozīcijās, uzstājot, ka 2015.gada lēmums atvērt robežas bēgļiem, tāpat kā pagājušā gada līgums ar Turciju par bēgļu straumes apturēšanu esot bijuši «pilnīgi pareizi».

Kaut arī aptaujās konstatēts, ka vēlētāji par debašu uzvarētāju atzinuši Merkeli, kreiso ekstrēmistu partijas «Die Linke» («Kreisie») pārstāve Katja Kipinga pauda pārliecību, ka «patiesie uzvarētāji ir labējā spārna populisti un kapitālisti. Temati, kas tiešām satrauc tautu, tikpat kā netika pieminēti».

Merkele un Šulcs izvairījušies no tiešas konfrontācijas, jo viņu partijām var nākties atkal veidot koalīciju pēc vēlēšanām, skaidroja liberālās Brīvo demokrātu partijas (FDP) vadītājs Kristiāns Lindners.

«Debates atgādināja vecu laulātu pāri, kuram šad tad iznāk saķerties, bet abi zina, ka viņiem nākotnē būs jāsatiek,» norādīja politiķis.

Mediju pētnieks Berns Gēblers kritizēja debašu formātu bez auditorijas tiešajā ēterā.

«Pārraide bija nedzīva un bez pārsteigumiem. Tas vairāk atgādināja paralēlo slalomu nevis īstas debates,» sacīja Gēblers.

Bundestāga vēlēšanas notiks 24.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu