Spānijas policija veic kratīšanu Katalonijas premjera dzimtajā provincē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Izmeklējot krāpšanu vietējā ūdens apgādes kompānijā, Spānijas policija otrdien veikusi kratīšanas Žironā, kur dzimis un lielu ietekmi bauda Katalonijas premjerministrs Karless Pudždemons, paziņojusi policija. Operācija veikta brīdī, kad spriedze starp Barselonu un Madridi īpaši saasinājusies, jo Katalonija 1.oktobrī plāno sarīkot referendumu par reģiona atdalīšanos no Spānijas, pret ko kategoriski iebilst Spānijas centrālā valdība.

Policija paziņoja, ka pārmeklētas 15 vietas Žironā, kur Pudždemons no 2011.gada līdz 2016.gadam ieņēma mēra amatu.

Kratīšanas izdarītas, izmeklējot iespējamo krāpšanu un varas ļaunprātīgu izmantošanu ūdensapgādes līguma piešķiršanā, teikts policijas paziņojumā.

Izmeklēšana saistīta ar Žironas ūdensapgādes kompānijas «Salt i Sarria» darbību laikā, kad pilsētas mēra amatu ieņēma Pudždemons, ziņo laikraksts «La Razon».

Vienlaikus policija meklē referenduma materiālus privātā kurjerpakalpojumu uzņēmumā netālu no Barselonas, atklāja policija.

Prokuratūra pieprasījusi, lai policija konfiscē visus materiālus, kas var tikt izmantoti referenduma sarīkošanā, piemēram, biļetenus, balsošanas urnas un plakātus, kas aicina vēlētājus piedalīties referendumā.

Prokuratūra arī sākusi kriminālizmeklēšanu pret vairāk nekā 700 Katalonijas pašvaldību mēriem, kuri piedāvājuši savu palīdzību referenduma sarīkošanai.

Aptuveni 40 mēri jau oficiāli izsaukti uz nopratināšanu šajā lietā.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka Katalonijas 7,5 miljonu iedzīvotāju domas dalās jautājumā par reģiona neatkarību no Spānijas.

Saskaņā ar aptauju, kuru jūlijā pasūtīja Katalonijas reģionālā valdība, 49,4% kataloņu iebilst pret atdalīšanos no Spānijas, bet 41,1% atbalsta Katalonijas neatkarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu