Kremļa kritiķis aicina ES ministrus uzturēt kontaktus ar Krievijas pilsonisko sabiedrību

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Julius Kalinskas / 15min.lt

Pazīstamais Krievijas opozīcijas politiķis Vladimirs Kara-Murza pirmdien Luksemburgā aicinājis Eiropas Savienības (ES) ministrus uzturēt kontaktus ar Krievijas pilsonisko sabiedrību un atbalstīt inteliģenci.

Šo aicinājumu viņš izteicis, piedaloties darba brokastīs, kas pirms ES Ārlietu padomes sanāksmes bija sarīkotas pēc Lietuvas ārlietu ministra Lina Linkeviča ierosmes.

Kā ziņu aģentūrai BNS pa tālruni no Luksemburgas pastāstījis Linkevičs, viņš pats ievadvārdos aicinājis kolēģus savā izpratnē nošķirt Krieviju no Kremļa.

«Vladimirs Kara-Murza šo tēmu attīstīja un centās piedāvāt alternatīvu viedokli, uzsverot, ka nelūdz nekādu finansiālo atbalstu vai palīdzību varas nomaiņā, un norādot, ka tā ir pašu Krievijas pilsoņu darīšana. Vienīgais, ko viņš lūdza, - turēties pie principiem un vērtībām un uzturēt saikni ar pilsonisko sabiedrību, atbalstīt kultūras inteliģenci,» stāstījis ministrs.

Pēc Kara-Murzas teiktā, Krievijā viņu jau divas reizes mēģināts noindēt. Pēdējā laikā viņš dzīvojis Amerikas Savienotajās Valstīs.

Kā aģentūrai pastāstījis Linkevičs, ES darba brokastīs ar pazīstamo Kremļa kritiķi pirmdien piedalījušies pieci ministri, ieskaitot Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu