Putins piešķir medaļu «Ļitovskij Kurjer» galvenajam redaktoram

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piešķīris Aleksandra Puškina medaļu krievu valodā iznākošā Lietuvas nedēļas izdevuma «Ļitovskij Kurjer» galvenajam redaktoram Valērijam Tretjakovam.

Dekrēts par gandrīz 30 cilvēku, tostarp Tretjakova apbalvošanu parakstīts 9.oktobrī.

Tretjakovs paziņojis, ka medaļas piešķiršana viņam bijis pārsteigums, taču solījis to pieņemt.

«Domāju, ka man tā piešķirta par Krievijas kultūras un valodas saglabāšanu, tā kā esmu galvenais redaktors «Ļitovskij Kurjer», kas tiek izdots jau gandrīz 25 gadus,» izteicies Tretjakovs, piebilstot, ka uzskata sevi par Lietuvas krieviski runājošo iedzīvotāju pārstāvi un viņu vairāk interesē šie cilvēki, «bet, protams, arī krievu kultūra».

Krievu rakstnieka Aleksandra Puškina vārdā nosauktā sudraba medaļa tiek piešķirta kopš 1999.gada par sasniegumiem kultūrā, izglītībā, humanitārajās zinātnēs, literatūrā un zinātnē, kā arī par «ievērojamu ieguldījumu kultūras mantojuma izpētē un saglabāšanā, savedot kopā un bagātinot valstu un tautu kultūras».

Lietuvas Valsts drošības departamenta jaunākajā ziņojumā par draudiem drošībai «Ļitovskij Kurjer» atzīts par «vienu no Krievijas ietekmes instrumentiem» Lietuvā.

Ziņojumā arī pieminēts bijušais «Ļitovskij Kurjer» galvenais redaktors Anatolijs Ivanovs, kurš pašreiz vada Baltijas valstīs strādājošo ziņu portālu tīklu «Baltnews». Ziņojumā norādīts, ka viņš zināms arī par citām iniciatīvām Krievijas interešu atbalstīšanā.

Trejtakovs izteicies, ka Ivanovs tika atlaists domstarpību dēļ gan iekšpolitikas, gan ārpolitikas jautājumos un papilu darbam izdevumā nodarbojās ar citiem projektiem.

Tretjakovs nodibināja «Ļitovskij Kurjer» 1995.gadā un vairākus laika posmus pats to vadījis. No 2000.gada līdz 2004.gadam viņš bija Lietuvas parlamenta loceklis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu