«Amnesty International» vaino Poliju protestētāju apspiešanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvības organizācija «Amnesty International» ceturtdien vainoja Polijas varasiestādes pret valdību noskaņotu protestētāju apspiešanā, bet Polijas Iekšlietu ministrija šādus pārmetumus ir noraidījusi.

«Polijas valdība apspiež miermīlīgus protestētājus kliedzošā mēģinājumā novērst turpmākus protestus,» paziņoja «Amnesty International».

Ceturtdien iznākušais organizācijas ziņojums «Polija - ielās, lai aizstāvētu cilvēktiesības» koncentrējas uz vairākām pret konservatīvo valdību vērstām demonstrācijām, kuru dalībnieki iestājušies par tiesu, likuma varas un sieviešu tiesību jautājumiem.

«Amnesty International» ziņojumā uzstāja, ka jūlijā ielās izgājušie protestētāji, kuri iestājās pret valdošās konservatīvās partijas «Likums un taisnīgums» (PiS) īstenotajām tieslietu sistēmas reformām, «tika pakļauti brutālām policijas darbībām, kas bija nevajadzīgas un neproporcionālas».

Organizācija arī norādīja, ka Polijas varasiestādes masu protestu izdzenāšanai un novēršanai izmanto dažādas metodes, tostarp novērošanu un vajāšanu.

«Amnesty International» aicināja Varšavu pārtraukt šāda veida praksi un ievērot vārda un pulcēšanās brīvību.

Polijas Iekšlietu ministrija tikmēr aģentūrai AFP uzsvēra, ka šādi pārmetumi ir nepamatoti.

Eiropas Komisija (EK) ir paudusi bažas par likuma varas apdraudējumu Polijā, kuras valdība pēdējā laikā īstenojusi vairākas pretrunīgi vērtētas reformas. Varšava tomēr noraidījusi šādas bažas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu