Meja aicina uz «Breksita» vienošanos, ko viņa varētu «aizstāvēt» mājās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ceturtdien Briselē notiekošajā Eiropas Savienības (ES) līderu samitā aicināja virzīties uz priekšu «Breksita» sarunās un panākt vienošanos, ko viņa varētu aizstāvēt saviem vēlētājiem un sašķeltajai Konservatīvo partijai.

«Ir pieaugoša izpratne, ka mums ir jāsadarbojas, lai panāktu rezultātu, ko mēs visi varētu atbalstīt un aizstāvēt mūsu tautām,» samita vakariņās paziņojusi Meja.

Viņas septembrī Florencē teiktā runa, kurā Meja aicināja uz divu gadu pārejas periodu un piekāpās Lielbritānijas finansiālo saistību un ES pilsoņu tiesību jautājumā, ir «pavirzījusi mūs uz priekšu» un radījusi «jaunu garu», Mejas teikto vēstīja viņas birojs.

Meja ceturtdien arī pauda vēlmi, lai ES līderu divu dienu samitā tiktu izvirzīti ambiciozi plāni «Breksita» sarunām nākamajās nedēļās.

Piektdien ES samitā 27 dalībvalstu līderi, izņemot Meju, lems, vai «Breksita» sarunu pirmajā posmā panākts pietiekams progress, lai varētu pāriet no šķiršanās jautājumiem uz sarunām par nākotnes attiecībām ar Lielbritāniju, arī nozīmīgo tirdzniecības līgumu.

Tomēr pēc pieciem sarunu raundiem «Breksita» sarunas ir nonākušas strupceļā, sevišķi jautājumā par Lielbritānijas finanšu saistībām. Tāpēc paredzams, ka arī lēmums par progresa pietiekamību vai nepietiekamību, visticamāk, tiks atlikts uz nākamo ES samitu, kas notiks decembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu