Dānis Dienvidāfrikā saldētavā glabājis sieviešu ģenitālijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Dānijas pilsonis Pēters Frederiksens (Peter Frederiksen), kas Dienvidāfrikā tiek turēts aizdomās par vairāku sieviešu sakropļošanu un viņu ģenitāliju glabāšanu savas mājas saldētavā, šonedēļ tiesā atzīts par vainīgu vairākos apsūdzības punktos, ziņo tīmekļa medijs «The Local».

Aptuveni 60 gadus vecais vīrietis Dienvidāfrikas Frīsteitas Augstākajā tiesā pirmdien atzīts par vainīgu 36 apsūdzības punktos, tajā skaitā arī sazvērestībā īstenot slepkavību, nepilngadīgā izvarošanā un bērnu pornogrāfijas materiālu izgatavošanā.

Kā ziņo Dienvidāfrikas mediji, 20 apsūdzības punkti par cilvēka ādas fragmentu atdalīšanu atcelti, jo Dienvidāfrikas likumos neesot konkretizēts, kāds sods pienākas par šādiem noziegumiem.

Frederiksens, kuram Dienvidāfrikas pilsētā Blumfounteinā pieder ieroču veikals, noraidījis visas viņam izvirzītās apsūdzības.

2015. gada septembrī vīrieša mājas saldētavā policija atrada desmit sieviešu ģenitāliju fragmentus.

Dienvidāfrikas likumi aizliedz sieviešu apgraizīšanu, taču šāda prakse valstī arī nav pārāk izplatīta.

Tika paredzēts, ka Frederiksena lietas iztiesāšanā kā viena no galvenajām lieciniecēm varētu piedalīties viņa sieva Anna Matseliso Molise, taču 28 gadus vecā sieviete 2015. gada oktobrī tika nogalināta Lesoto galvaspilsētā Maseru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu