Krievija brīdina «Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība» un «Amerikas Balsi» par «ārvalstu aģentu» statusu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievijas Tieslietu ministrija brīdinājusi radiostacijas «Radio Free Europe/Radio Liberty» («Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība») un «Voice of America» («Amerikas Balss»), ka tām var nākties reģistrēties «ārvalstu aģentu» statusā, liecina ministrijas mājaslapā publiskotā informācija.

Ministrija paziņoja, ka trešdien un ceturtdien sazinājusies ar «Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība» un «Amerikas Balss» pārstāvjiem, kā arī to filiālēm Krievijā, lai brīdinātu tās par iespējamo iekļaušanu «ārvalstu aģentu» statusā.

Jau ziņots, ka Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome trešdien atbalstīja grozījumus, kas ļauj jebkuru ārvalstu mediju pasludināt par «ārvalstu aģentu», tādā veidā reaģējot uz ASV vēršanos pret Kremļa raidorganizāciju RT. Grozījumiem vēl jāgūst atbalsts parlamenta augšpalātā Federācijas padomē, bet pēc tam tie jāparaksta Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

«Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība» trešdien paziņoja, ka Krievijas soli nevar uzskatīt par ekvivalentu, jo žurnālisti Krievijā jau saskaras ar daudz lielākiem šķēršļiem nekā RT Savienotajās Valstīs.

«Mēs turpināsim savu žurnālistikas darbu,» paziņoja «Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība», uzsverot, ka savā darbā ir «objektīvi un godīgi».

Atbilstoši 2012.gadā pieņemtajam likumam «ārvalstu aģenta» statusu varēja piemērot nevalstiskajām organizācijām. Taču jaunie grozījumi par «ārvalstu aģentiem» ļaus atzīt arī medijus, kas saņem finansējumu no ASV.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs žurnālistiem sacīja, ka jaunie grozījumi ļaus Krievijai nākt klajā ar «ļoti skarbu atbildi» prasību Kremļa medijiem ASV reģistrēties kā ārvalstu aģentiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu