Trešo valstu pilsoņi iepērk pamestus dzīvokļus nomaļos Lietuvas ciemos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Trešo valstu pilsoņi par lētu naudu iepērk pamestus dzīvokļus nomaļos Lietuvas Biržu un Pasvales rajonu ciemos, cerot, ka iegūtais nekustamais īpašums viņiem pavērs iespējas saņemt ilgtermiņa vīzas un ceļot pa Eiropas Savienību, vēsta Lietuvas sabiedriskā televīzija.

«Viņi tā arī saka - gribam atbraukt paciemoties uz jūsu valsti kā tūristi. Tieši tādu iemeslu arī min, bet dzīvot... nu diezin vai viņi šeit dzīvos,» rādīdams vienu tādu mājokli, ko iegādājies kāds Baltkrievijas pilsonis, stāstījis Biržu rajona Papiles pašvaldības vadītājs Rens Čīgs.

Viens no šādiem ārvalstnieku nopirktiem dzīvokļiem pat stāv neaizslēgts un nepieskatīts, tādēļ pārvērties par netīru midzeni.

Lietuvas Valsts robežapsardzes dienesta darbinieki pēc Biržu un Pasvales rajonu pašvaldību amatpersonu lūguma pārbaudījuši šos dzīvokļus, bet nav atraduši nevienu no to saimniekiem.

Kā izteikusies dienesta pārstāve, iespējams, ka ārvalstnieki, kuri iegādājušies Lietuvā mājokli, var mēģināt izmantot savu statusu negodīgām manipulācijām ar ielūgumiem.

Tikmēr Ārlietu ministrija norāda, ka ārvalstnieki, kas atbilst noteiktiem godīguma un uzticamības kritērijiem un iegādājušies nekustamo īpašumu, var saņemt ilgtermiņa daudzkārtējās Šengenas vīzas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu