Ierosinājums par Trampa impīčmentu negūst atbalstu ASV Pārstāvju palātā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Kongresa apakšpalāta Pārstāvju palāta trešdien ar pārliecinošu balsu vairākumu noraidīja demokrātu kongresmeņa Ala Grīna ierosinājumu par prezidenta Donalda Trampa atstādināšanu no amata (impīčmentu).

Ierosinājumu noraidīja pat Demokrātu partijas līderi ar argumentu, ka tagad tam nav īstais laiks.

Kongresmeņi ar 364 balsīm par un 58 pret noraidīja Grīna ierosināto rezolūciju par impīčmenta procedūras uzsākšanu pret Trampu. Balsojums notika nevis par impīčmenta pantiem, bet par šī priekšlikuma pieņemšanu izskatīšanai.

Grīns bija mēģinājis panākt balsojumu par šo jautājumu. Pret to bija visi Pārstāvju palātas republikāņi, kā arī 126 no demokrātu kongresmeņiem.

Pārstāvju palātas demokrātu mazākuma līdere Nensija Pelosi sacīja, ka Tramps tiešām ir nācis klajā ar vairākiem paziņojumiem un veicis darbības, «kas vairumam amerikāņu ir nepieņemamas,» tomēr ir svarīgi ļaut Kongresa komitejām, kas izmeklē Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās un iespējamu Trampa kampaņas saistību ar to, turpināt savu darbu.

«Tagad nav īstais laiks izskatīt impīčmenta pantus,» teica Pelosi.

Grīns oktobrī pirmoreiz bija ierosinājis impīčmenta procedūru, bet trešdien mēģināja panākt balsojumu par to.

«Es mīlu savu valsti. Šī iemesla dēļ es ierosināšu balsot par impīčmenta pantiem Pārstāvju palātā,» Grīns rakstīja vēstulē pārējiem kongresmeņiem.

Grīns rezolūcijas projektā apgalvoja, ka Tramps ir radījis nesaskaņas starp amerikāņiem, «sasaistot prezidentūras majestātiskumu un cieņu ar lietām, kuru saknes ir balto pārākuma sludināšanā, fanātismā, rasismā, antisemītismā, balto nacionālismā vai neonacismā».

Demokrāti ir debatējuši par to, kādu politisku labumu viņiem dotu centieni panākt impīčmentu. Daži no viņiem brīdinājuši, ka agresīva nostāja var izprovocēt Trampa konservatīvā elektorāta prettriecienu vēlēšanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu