Jeruzalemes jautājums: Vācijas policija nepieļaus Izraēlas karogu dedzināšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Berlīnes policija paziņojusi, ka iejauksies, ja otrdien paredzētajā arābu organizāciju rīkotajā protesta akcijā pret ASV lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, tiks dedzināti Izraēlas karogi.

Policijas pārstāve pavēstīja, ka kārtības sargi uzraudzīs pie Berlīnes galvenās dzelzceļa stacijas paredzēto mītiņu, kurš sāksies plkst.16 (plkst.17).

Lai gan karogu dedzināšana Vācijā nav aizliegta, kancleres Angelas Merkeles vadītā valdība nosodījusi Izraēlas karogu dedzināšanu, kas vērojama protesta akcijās, kuras notikušas pēc ASV prezidenta Donalda Trampa pagājušās nedēļas paziņojuma par Jeruzalemi.

«Jebkurš, kas dedzina Izraēlas karogu, apšauba vai noliedz Izraēlas tiesības uz pastāvēšanu,» intervijā reģionālajam laikrakstam «Rhein-Neckar-Zeitung» otrdien norādījis Ebreju Centrālās padomes vadītājs Jozefs Šusters. «Tas pārkāpj brīvas pulcēšanās tiesību robežas.»

Arī Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers paziņojis, ka šāda rīcība esot «nepieņemama un neciešama», piebilstot, ka Trampa lēmums «nekādā ziņā neattaisno naidu pret Izraēlu vai mūsu ebreju līdzpilsoņu noniecināšanu».

Policijas pārstāve pavēstīja, ka otrdienas protesta akcijā saskaņā ar prognozēm varētu piedalīties aptuveni 500 cilvēku, taču atteicās atklāt, kādas arābu organizācijas to rīko.

Tajā pašā laikā pie Brandenburgas vārtiem, kas atrodas netālu no galvenās stacijas, ebreju organizācijas gatavojas atzīmēt Hanukas jeb gaismekļu svētku sākumu.

Policija paziņojusi, ka gādās, lai abu pasākumu dalībnieki tiktu nošķirti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu