Putins: Lielveikalā Sanktpēterburgā notikušais ir terorakts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka trešdien Sanktpēterburgas lielveikalā notikušais sprādziens esot bijis terorakts, vēsta portāls «meduza.io». Saskaņā ar jaunākajām ziņām, paštaisītā spridzekļa sprādzienā tika ievainoti 13 cilvēki, no kuriem pieci ir vidēji smagā stāvoklī.

«Jūs jau zināt, ka vakar Pēterburgā tika sarīkots terorakts,» Putins teica ceremonijā, kurā karavīri tika apbalvoti par padarīto speciālajās operācijās Sīrijā.

Putins sacīja, ka Krievijas Federālajam drošības dienestam (FDD) esot pieteicis aizturēt teroristus «stingros likuma rāmjos». Taču piebilda, ka tad, ja noziedznieki apdraud valdības darbiniekus, tos esot «jālikvidē».

Trešdienas vakarā lielveikalā «Perekrestok» nogranda sprādziens - mantu glabāšanas kamerā eksplodēja paštaisīts spridzeklis, kas bija pildīts ar traumējošiem elementiem.

Lai arī lietas izmeklēšanu uzrauga Nacionālais pretterorisma centrs, varasiestādes sakarā ar notikušo ierosinājušas krimināllietu par slepkavības mēģinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu