Krievijas skolā noticis uzbrukums ar nažiem; ir cietušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas pilsētas Permas skolā pirmdienas rītā izcēlies incidents. Mediji sākotnēji ziņoja, ka skolā iebrukuši maskās tērpti cilvēki ar nažiem, bet vēlāk tika ziņots par kautiņu skolēnu starpā, ziņo portāls «novayagazeta.ru». Kopumā cietuši 15 cilvēki, no kuriem 12 nācies nogādāt slimnīcā.

(Papildināta ziņa.)

Permas 127. vidusskolas ceturtās klases skolotāja un divi 15 līdz 16 gadus veci jaunieši ir kritiskā stāvoklī.

«Gazeta.ru» ziņo, ka trim vissmagāk cietušajiem cilvēkiem veiktas operācijas. Visvairāk cietusi skolotāja, kura zaudēja daudz asiņu. Abiem pusaudžiem bija traumēti svarīgi asinsvadi. Pēc operācijām visi atrodas intensīvās aprūpes nodaļā.

Skolotāja esot mēģinājusi no uzbrucējiem pasargāt viņas pārziņā esošos ceturtklasniekus un izšķirt uzbrucējus.

No skolas uz tuvāko tirdzniecības centru evakuēti visi skolēni un pedagogi.

Krievijas mediji sākuši pētīt jaunieša, ko tur aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu, sociālo tīklu kontus. Spriežot pēc puiša «VKontakte» konta, viņš dalījies ar video no Kolumbainas vidusskolas slaktiņa ASV un bijis reģistrēts vairākās grupās, kas saistītas ar šo uzbrukumu, ziņo «gazeta.ru.»

Saskaņā ar neoficiālu informāciju viens no kautiņā iesaistītajiem esot iepriekš ticis ievietots psihoneiroloģiskajā dispanserā. Kāds skolēns vietējiem medijiem pastāstījis, ka uzbrucējs pagājušogad pabeidzis devīto klasi, taču iepriekš ticis atstāts uz otru gadu un esot slikti mācījies. Skolnieks skolā neesot uzvedies agresīvi, taču esot bēdzis prom no mājām.

Tikmēr «novayagazeta.ru» norāda, ka incidents esot bijis kautiņš esošā un bijušā skolēna starpā, kura laikā tikuši izvilkti naži. Konfliktu centās izjaukt citi skolēni un pedagogi, kuri incidentā cieta.

«Gazeta.ru» apraksta versiju par notikušo, ka divi skolēni plānojuši uzbrukumu skolai, taču sastrīdējušies un pavērsuši ieročus viens pret otru.

Par notikušo ierosināta krimināllieta par divu vai vairāk cilvēku slepkavības mēģinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu