Ministrija: ASV vairums terorisma lietās notiesāto dzimuši ārzemēs

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV teju trīs ceturtdaļas cilvēku, kas kopš 2001.gada notiesāti saistībā ar apsūdzībām terorismā, dzimuši ārzemēs, liecina otrdien izplatītie Savienoto Valstu Iekšzemes drošības ministrijas dati.

Kopš 2001.gada 11.septembra teroraktiem līdz pagājušajam mēnesim federālajās tiesās notiesāti 549 cilvēki, kuriem izvirzītas «apsūdzības saistībā ar starptautisko terorismu», norādīja ministrija.

Viņu vidū 402 cilvēki jeb 73% ir dzimuši ārzemēs - 148 naturalizēti pilsoņi un 254 ārzemju pilsoņi. Pārējie 147 ir ASV pilsoņi kopš dzimšanas.

Šajā pat laika posmā, kas aptver vairāk nekā16 gadus, no ASV «nacionālās drošības» apsvērumu dēļ izraidīti 1716 ārvalstnieki.

Ziņojuma sagatavošana tika pieprasīta prezidenta Donalda Trampa 2017.gada marta rīkojumā, kura mērķis bija apturēt septiņu pārsvarā musulmaņu valstu pilsoņu ieceļošanu ASV. Šis tā dēvētais ieceļošanas aizliegums daļēji nobloķēts tiesās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu