Vācijai tuvojas vētra «Frīderike»

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijai ceturtdien tuvojas vētra «Frīderike», kuras vēja ātrums brāzmās var sasniegt 32 metrus sekundē (115 kilometrus stundā), prognozē meteorologi. Vācijas Meteoroloģijas dienests brīdinājis, ka kalnainākos reģionos, piemēram, Harca kalnos, vēja brāzmas var būt vēl spēcīgākas, sasniedzot pat 44,4 metrus sekundē.

Zemās gaisa temperatūras dēļ daļā valsts apledojuši ceļi. Policija ceturtdien ziņo, ka Lejassaksijā apledojuma dēļ naktī gandrīz katru minūti notikušas avārijas.

Ceļu satiksmes negadījumu dēļ uz laiku tika slēgti vairāki ceļi Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē un citviet, kur sniegs un ledus apgrūtinājis braukšanu.

Sliktie apstākļi uz ceļiem izraisījuši negadījumus arī Hesenes, Šlēsvigas-Holšteinas un Reinzemes-Pfalcas zemēs.

Meteorologi prognozē, ka «Frīderike» virzīsies pāri Vācijas ziemeļiem virzienā no rietumiem uz austrumiem. Vētras ceļš, domājams, vedīs no Ziemeļreinas-Vestfālenes un Lejassaksijas dienvidiem cauri Hesenes ziemeļiem un vidienei, Tīringenei un Saksijai-Anhaltei, pēcpusdienā skarot Saksiju un Brandenburgas dienvidus.

Harca kalnu ziemeļrietumu reģionā un Lejassaksijā skolās atceltas mācības, bet Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē izsludināts brīdinājums par tuvojošos vētru un skolām dota atļauja pašām izlemt, vai šodien atvērt durvis vai ne.

Cilvēki aicināti vētras apdraudētajos rajonos uzturēties iekštelpās, jo stiprajā vējā var nolūzt koki, tikt norauti jumtu dakstiņi un pārrauti elektrības vadi.

Drošības nolūkos ierobežota piekļuve Ķelnes katedrālei no galvenā laukuma, bet ēkai joprojām var piekļūt no sāniem centrālās dzelzceļa stacijas pusē.

Gaidāmās vētras dēļ apturēta vilcienu satiksme Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē, paziņojusi Vācijas lielākā dzelzceļa kompānija «Deutsche Bahn».

Atcelti vilcieni gan reģionālajos, gan tālsatiksmes maršrutos.

«Deutsche Bahn» nav paziņojusi, kad vilcieni varētu atsākt kursēt, un aicinājusi pasažierus iepriekš pārbaudīt sava maršruta statusu uzņēmuma mājaslapā.

Minhenes lidosta paziņojusi par astoņu lidojumu atcelšanu uz Berlīni, Diseldorfu, Hamburgu un Ķelni un no tām. Lidostas preses pārstāvis norādīja, ka dienas laikā var tikt atcelti vēl citi avioreisi.

Tomēr eksperti prognozē, ka šī vētra nebūs tik postoša kā «Ksavjērs», kas oktobrī laupīja dzīvību septiņiem cilvēkiem un izraisīja nopietnus traucējumus vilcienu satiksmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu