Grībauskaite aicina Trampu nenorobežoties no partneriem Eiropā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kas šobrīd piedalās Pasaules ekonomikas forumā Davosā, aicinājusi ASV prezidentu Donaldu Trampu nenorobežoties no ārvalstu partneriem Eiropā.

«Laipni lūdzam Eiropā, vienmēr sveicam mūsu transatlantisko draugu - un nenorobežojieties,» Grībauskaite sacījusi, atbildot uz ASV televīzijas kanāla CNBC jautājumu, kāds būtu viņas vēstījums Trampam.

Ceturtdien publiskotajā intervijā viņa paudusi viedokli, ka Eiropas un ASV attiecības patiesībā ir labākas, nekā varētu likties, spriežot pēc ASV prezidenta retorikas.

«Manuprāt, mēs redzam pretrunīgus signālus,» sacījusi Lietuvas prezidente. «Ja mēs nopietni vērtētu prezidenta pirmā darba gada rezultātus, tad redzētu, ka administrācija [tagad] ir vairāk saistīta ar Eiropu. Jā, mūsu aizsardzībā tiek investēts vairāk, gada laikā esam pieredzējuši četras vizītes Eiropā, vairāk [ASV] aizsardzības spēku ir Eiropā, bet, protams, retorika dažkārt ir ļoti pretrunīga.»

Grībauskaite atzīmējusi, ka Trampa vārdi ne vienmēr atspoguļojas viņa rīcībā.

«Lasot vienīgi ierakstus tviterī, mēs redzētu vienu ainu, bet, raugoties uz administrācijas darbību un reālajiem rezultātiem, - citu,» viņa spriedusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu