Tramps izslēdz iespēju drīzumā rīkot sarunas ar talibiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien izslēdza iespēju drīzumā rīkot sarunas ar Afganistānas islāmistu grupējumu «Taleban», reaģējot uz vairākiem neseniem uzbrukumiem Kabulā.

«Es nedomāju, ka mēs šobrīd esam gatavi runāt,» norādīja prezidents, liekot apšaubīt Vašingtonas stratēģiju, kas paredz piespiest talibus sēsties pie sarunu galda.

«Mēs nevēlamies sarunas ar «Taleban» (..) viņi nogalina cilvēkus pa labi un pa kreisi, nevainīgus cilvēkus,» sacīja Tramps.

«Iespējams, pienāks laiks, bet tas prasīs ilgu laiku,» viņš piebilda.

Pēdējā laikā gan teroristu grupējums «Islāma valsts», gan talibi ir pastiprinājuši uzbrukumus Kabulai.

«Islāma valsts» sarīkotā uzbrukumā Kabulā pirmdien tika nogalināti 11 karavīri un vēl 16 ievainoti.

Savukārt sestdien talibu sarīkotā spēcīgā sprādzienā Kabulas centrā tika nogalināti vairāk nekā 100 cilvēki un 235 tika ievainoti.

20.janvārī talibu uzbrukumā viesnīcai «Intercontinental» Kabulā tika nogalināti vismaz 40 cilvēki, no kuriem lielākā daļa bija ārvalstu pilsoņi.

Kabulā valda saspringta situācija, jo pastāv bažas par jauniem uzbrukumiem. Ārvalstu pilsoņi brīdināti, ka iespējami «Islāma valsts» kaujinieku uzbrukumi viesnīcām un lielveikaliem, kurus iecienījuši ārzemnieki.

Trampa administrācija augustā paziņoja par jaunu stratēģiju Afganistānā, kas ietver militāro aktivitāšu pastiprināšanu, kā arī spiediena izdarīšanu uz Pakistānu, lai tā liegtu kaujiniekiem patvērumu.

ASV mērķis ir pārliecināt vismaz daļu talibu sākt sarunas ar Afganistānas valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu