Francijā ceļu policija dāvinās €50 autovadītājiem, kas brauc atbildīgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ap/sc

Francijas departamentā Dordoņā šajā nedēļas nogalē patrulēs uz ceļiem. Taču viņu uzdevums būs ne tikai sodīt noteikumu pārkāpējus, bet arī apbalvot labos un atbildīgos autovadītājus ar 50 eiro kuponu degvielas iegādei, vēsta portāls «The Local».

Policija nemarķētās automašīnās sāks patrulēt piektdien, kad gaidāma aktīva satiksme, jo sāksies skolēnu brīvdienas.

Ar bargiem sodiem un draudiem atņemt autovadītāja apliecību nav izdevies būtiski samazināt uz ceļiem mirušo cilvēku skaitu. Pašvaldība norāda, ka jaunā iniciatīva - atalgot autovadītājus par drošu braukšanu - parādīšot, ka mēģinājumiem nodrošināt kārtību uz ceļiem nav vienmēr jābūt «represīvai».

Policisti nemarķētās automašīnās apmēram 15 minūtes sekos nejauši izvēlētam auto. Ja vadītājs apstāsies pie gājēju pārejām, rādīs pagrieziena signālus, ievēros ātruma ierobežojumus un kopumā radīs iespaidu, ka rūpējas par pārējo satiksmes dalībnieku drošību, policija liks viņam apstāties ceļmalā. Akciju sponsorē vietējā radiostacija «France Bleu Perigord», kuras žurnālists pasniegs 50 eiro vērtu kuponu, par ko atbildīgais braucējs varēs iegādāties degvielu.

Pavisam piektdien tiks pasniegti četri kuponi.

Akciju plānots šī gada laikā atkārtot vēl piecas reizes. Tas tiks darīts pirms garajām brīvdienām, kad situācija uz ceļiem ir īpaši saspringta.

Ceļu satiksmes negadījumos Francijā pērn mira gandrīz 3500 cilvēki. Salīdzinājumam - rādītājs ir apmēram divas reizes lielāks nekā šajā pašā laika posmā visā Lielbritānijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu