Vai briti ir mainījuši domas par «Brexit»?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Līdz noteiktajam termiņam, kad Lielbritānijai būtu jāpamet Eiropas Savienība (ES), ir palicis nedaudz vairāk kā gads, bet britu domas ES jautājumā joprojām dalās, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Bijušie Lielbritānijas premjerministri Džons Meidžors un Tonijs Blērs iepriekš izteikušies, ka Lielbritānijai vajadzētu apsvērt jauna «Brexit» referenduma sarīkošanu.

Domstarpības «Brexit» jautājumā joprojām valda arī Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas valdībā un viņas pārstāvētajā Konservatīvajā partijā.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Lielbritānijai jāpamet ES 2019.gada martā. Paredzēts, ka pēc tam aptuveni divus gadus ilgs pārejas posms, kura laikā Apvienotajai Karalistei būs jāturpina ievērot bloka tiesību normas.

2016.gada jūnija referendumā 52% britu nobalsoja par valsts izstāšanos, bet 48% bija pret to.

Kopš «Brexit» referenduma Lielbritānijā veiktas vairākas iedzīvotāju aptaujas, lai atkārtoti noskaidrotu viņu viedokli šajā jautājumā.

Saskaņā ar pēdējo aptauju rezultātiem, respondentu viedoklis ir nosliecies par labu valsts palikšanai ES.

Sabiedriskās domas izpētes uzņēmuma «BMG Research and Survation» pēdējo iedzīvotāju aptauju rezultāti atklāj, ka šobrīd par Lielbritānijas palikšanu ES balsotu 52% iedzīvotāji, bet pret to būtu 48%.

Salīdzinājumam, 2016.gada beigās veiktā aptaujā Lielbritānijas iedzīvotāju viedoklis bija 51% pret 49% par labu valsts aiziešanai no ES.

Arī citas aptaujas liecina, ka britu viedoklis «Brexit» jautājumā tagad ir savādāks.

Sabiedriskās domas izpētes uzņēmumu ICM un «ComRes» pēdējo aptauju rezultāti iezīmē līdzīgu ainu – 51% respondentu ir par valsts palikšanu ES.

Aptauju veicēji norāda, ka kopējā viedokļa nosliekšanās par labu «palikt» nometnei galvenokārt skaidrojama ar to, ka liela daļa cilvēku, kas nepiedalījās 2016.gada referendumā, tagad balsotu par valsts palikšanu ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu