Lielbritānijā aiztur rūdītu noziedznieku, ko tur aizdomās par Baibas Saulītes slepkavību

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Lielbritānijā aizdomās par laupīšanu aizturēti divi ar Īrijas Kinahana karteli saistīti noziedznieki, no kuriem viens varētu būt iesaistīts latvietes Baibas Saulītes slepkavībā 2006.gadā, vēsta portāls «Independent.ie». Aizturētos vīriešus uzskata par bīstamākajiem slepkavām bandā, un viņi no policijas bēguļojuši aptuveni divu gadu garumā.

Aizdomās par divu bērnu mātes Saulītes nošaušanu Svordā tiek turēts 29 gadus vecs vīrietis no Dublinas, kurš notiesāts par vairāk nekā 100 dažādiem likumpārkāpumiem.

29 un 38 gadus vecie vīrieši, kā arī vēl kāda sieviete pagājušonedēļ Češīrā, Anglijā, tika aizturēti saistībā ar laupīšanu. Lielbritānijas policija par to ir ziņojusi Īrijas likumsargiem.

«Abi vīrieši ir prasmīgi pasūtījuma slepkavas ar nopietnu kriminālo reputāciju,» īru laikrakstam «The Herald» sacīja vārdā nenosaukts informācijas avots.

Pēc Saulītes slepkavības tika sākta vērienīga izmeklēšana, kuras ietvaros tika aizturēti 18 cilvēki, taču oficiāla apsūdzība tā arī netika izvirzīta.

Kā iepriekš ziņoja LETA, Īrijas izmeklēšanas tiesa 2011.gadā savā atzinumā latviešu divu bērnu māmiņas Saulītes nāvi atzina par nelikumīgu nogalināšanu.

Vienlaikus tiesa secināja, ka lietas tālāka virzība ir iespējama tikai tādā gadījumā, ja izmeklētāji atrod kādus jaunus pierādījumus vai arī ja Īrijas Ģenerālprokuratūra izvirza apsūdzības kādam no aizdomās turētajiem.

Īrijas policijas izmeklētāji Saulītes lietu Ģenerālprokuratūrā nodeva jau 2008.gada vidū, tomēr apsūdzības nevienam no aizdomās turētajiem tā arī nav izvirzītas.

Kā ziņots, Saulīte tika nošauta 2006.gada 19.novembrī pie savas mājas durvīm Īrijas pilsētā Svordsā.

Pēc Īrijas policijas novērtējuma, Saulīte tika nošauta pēc viņas bijušā vīra Hasana Hasana pasūtījuma, bet slepkavību organizēja vairāki noziedznieku grupējumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu