Ajatolla Hamenei: Irāna neitralizējusi ASV plānus Tuvajos Austrumos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Irāna Tuvajos Austrumos neitralizējusi ASV plānus, trešdien runā par godu persiešu Jaunā gada svinībām sacīja Irānas augstais līderis ajatolla Ali Hamenei.

«Tie, kas iejaucas visas pasaules lietās, protestē un prasa: «Kāpēc Irāna iejaucas Irākas un Sīrijas lietās? Kāda jums tur daļa?» Irānas Islāma Republikai ir izdevies neitralizēt ASV plānus šajā reģionā,» sacīja augstais līderis.

Hamenei arī apsūdzēja Savienotās Valstis, ka tās plānojušas «radīt despotiskus un dumpinieciskus grupējumus tādus kā «Islāma valsts», lai novērstu reģiona tautu uzmanību no cionistu režīma (Izraēlas) un spiestu tās risināt iekšējos konfliktus».

Irāna atbalstījusi Irākas un Sīrijas valdības, nosūtot militāros padomdevējus un brīvprātīgos cīņai ar džihādistiem un nemierniekiem.

Kā skaidroja Hamenei, Irānas pārstāvji tur atrodas, atsaucoties šo valstu «valdību un tautu lūgumiem».

«Bez šaubām, Savienotās Valstis šajā reģionā savus mērķus nesasniegs un ar Dieva palīgu mēs savus sasniegsim,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu