ASV draud izstāties no ANO Cilvēktiesību padomes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV piektdien brīdinājušas, ka sāk zaudēt pacietību un vēlreiz draudējušas izstāties no ANO Cilvēktiesību padomes, kura pieņēma kārtējās piecas rezolūcijas, kurās nosodīta Izraēla.

ASV vēstniece ANO Nikija Heilija sacīja, ka padome ir ļoti neobjektīva pret Izraēlu, un norādīja, ka padome pieņēma tikai trīs rezolūcijas, kurās atsevišķi kritizēta Ziemeļkoreja, Irāna un Sīrija.

«Kad Cilvēktiesību padome izturas pret Izraēlu ļaunāk nekā pret Ziemeļkoreju, Irānu un Sīriju, pati padome kļūst smieklīga un sava vārda necienīga,» sacīja Heilija.

«Mūsu pacietība nav neierobežota. Šodienas rīcība skaidri parāda, ka organizācijai trūkst uzticamības, kas nepieciešama, lai tā būtu patiesa cilvēktiesību aizstāve,» paziņoja Heilija.

ASV vēstniece aizvadītā gada laikā vairākkārt brīdinājusi, ka Savienotās Valstis ir gatavas izstāties no 47 valstu padomes, kas tika izveidota 2006.gadā, lai aizsargātu cilvēktiesības un veicinātu to ievērošanu.

Piecas rezolūcijas, kurās kritizēta Izraēla, iesniedza Islāma sadarbības organizācijas (OIC) valstis.

Izraēla ir vienīgā valsts, kurai padomes dienaskārtībā atvēlēta vesela sadaļa, ko ASV un arī vairākas Eiropas valstis uzskata par neatbilstošu pieeju.

Kopš ASV prezidenta amatā stājās Donalds Tramps, Savienotās Valstis ir izstājušās no ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO), samazinājušas finansējumu ANO un paziņojušas par plāniem izstāties no ANO Parīzes klimata vienošanās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu