Apšaudē Londonā gājusi bojā 17 gadus veca meitene

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Apšaudē Londonas ziemeļos pirmdienas vakarā dzīvību zaudējusi 17 gadus veca meitene, bet atsevišķā incidentā pilsētas austrumu daļā smagi cieta 16 gadus vecs puisis, kurš kritiskā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Šis gads Londonā iesācies ar nepieredzētu vardarbības vilni - Apvienotās Karalistes galvaspilsētā februārī un martā noticis vairāk slepkavību nekā Ņujorkā, vēsta raidorganizācija SKY.

(Papildināta ziņa.)

Meitene pirmdien īsi pēc plkst.21.30 ar šautām brūcēm tika atrasta uz ielas dzīvojamā rajonā Totenemā. Ātrās palīdzības mediķi centās glābt pusaudzes dzīvību, taču plkst.22.43 viņu atzina par mirušu.

Vietējie mediji bojāgājušo pusaudzi identificējuši kā Tanešu Melburnu. 21 gadu vecā Melburnas paziņa Tješa raidorganizācijai BBC stāsta, ka meitene esot bijusi kopā ar saviem draugiem, kad no kādas automašīnas «pilnīgi bez iemesla» tikuši raidīti šāvieni. «Automašīna vienkārši apstājās un sāka šaut,» sacīja Tješa. «Viens no viņas draugiem klauvēja pie manām durvīm, un es izskrēju laukā. Centos viņu glābt.»

«Nespēju tam noticēt - viņa bija tik jauna,» teica sieviete.

Tajā pašā dienā ap plkst.22.00 policija un ātrā palīdzība saņēma izsaukumu uz Valtemstovu Londonas austrumu daļā, kur bija dzirdami šāvieni. Likumsargi un mediķi tur atrada smagi savainotu 16 gadus vecu zēnu, ko nogādāja tuvējā slimnīcā.

Viņš joprojām ir kritiskā stāvoklī, paziņoja policija.

Slimnīcā tika nogādāts arī kāds 15 gadus vecs puisis ar durtām brūcēm, taču viņa veselības stāvoklis nav zināms.

Policijas pārstāvis teica, ka esot pāragri spriest, vai incidenti bija saistīti. Pagaidām neviens saistībā ar uzbrukumiem vēl nav arestēts.

No gada sākuma līdz pagājušās nedēļas beigām Londonas policija sākusi izmeklēšanu par 46 slepkavībām. 31 gadījumā upuris tika nāvējoši sadurts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu