Toronto uzbrucējs pirms aizturēšanas kliedzis: «Nogaliniet mani!»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CARLO ALLEGRI / REUTERS

Pirmdien Toronto centrā kāds vīrietis ar autofurgonu tīši brauca virsū gājējiem, nogalinot desmit cilvēkus un vēl 15 ievainojot. Kanādas policija nopratina 25 gadus veco Aleku Minasianu. Telekanāls CBC pārraidījis videoierakstu, kurā aizdomās turamais pirms aizturēšanas, turot rokās iespējamu ieroci, uz policistiem kliedz: «Nogaliniet mani!»

Policija uzslavēta par to, ka Minasianu aizturēja mierīgā ceļā, vēsta raidorganizācija BBC.

Policists, kas aizturēja vīrieti, lika viņam nogulties uz zemes. Kad aizdomās turamais teica, ka viņam ir ierocis, policists atbildēja: «Man vienalga. Gulies!»

Minasianu izdevās aizturēt bez ķeršanās pie ieročiem.

Kanādas premjerministrs Džastins Trudo paziņojis, ka «traģiskais un bezjēdzīgais uzbrukums» viņam sagādājot «lielas skumjas».

Aculiecinieki vēstīja, ka transportlīdzekļa vadītājs braucis ātri un acīmredzami rīkojies apzināti. Policija tomēr nav komentējusi iespējamo motīvu. Policija aizdomās turamo drīz pēc notikušā aizturēja.

Reza Hašemi, kuram pieder veikals uzbrukuma rajonā, sacīja, ka esot dzirdējis cilvēku kliedzienus otrā ielas pusē. Viņš teica, ka autofurgons esot vairākkārt uzbraucis uz ietves un braucis virsū gājējiem.

Cits aculiecinieks sacīja, ka furgona vadītājs esot «braucis virsū visam, kas bija tā ceļā». «Cilvēkiem, ūdens hidrantiem, pastkastēm,» viņš atminas. «Redzēju vismaz sešus septiņus cilvēkus, kam uzbrauca virsū un viņi uzlidoja gaisā. Viņi nomira uz ielas.»

Par uzbrucēju zināms tas, ka viņš esot mācījies vidusskolas programmā jauniešiem ar īpašām vajadzībām un skolā bijis ļoti noslēgts, atklājuši bijušie klasesbiedri.

Aizdomās turamā bijusī klasesbiedrene Šerīna Čami sacīja, ka Minasians skolā nav bijis vardarbīgs. Viņa atklāja, ka Minasians mācījies programmā vidusskolēniem ar īpašām vajadzībām, apmeklējot gan kopīgās mācību stundas, gan atsevišķas nodarbības.

Čami atcerējās, ka viņš gaiteņos parasti staigājis ar noliektu galvu un stingri sakļautām rokām.

«Viņš nebija sabiedrisks cilvēks, bet, cik es atceros, viņš bija pilnīgi nekaitīgs,» sacīja Čami.

Divi citi bijušie klasesbiedri atklāja, ka kopā ar Minasianu apmeklējuši nodarbības skolēniem ar īpašām vajadzībām.

Kanādas izglītības sistēmā «īpašās vajadzības» ir plašs termins, ar ko tiek apzīmētas gan mācīšanās un uzvedības problēmas, gan fiziskā invaliditāte.

Policija paziņojusi, ka Minasians iepriekš nav nonācis varasiestāžu uzmanības lokā un viņa motīvi joprojām nav zināmi.

Taču Toronto policijas priekšnieks norādījis, ka šofera rīcība «noteikti izskatās tīša».

Minasiana kontam sociālajā tīklā «Facebook» vairs nav iespējams piekļūt, taču internetā pieejamā informācija liecina, ka 2011.gadā viņš pabeidzis vidusskolu, pēc tam absolvējis koledžu un profesionāli nodarbojies ar datorprogrammu izstrādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu