Apšaudē Teksasas vidusskolā desmit nogalinātie

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17 gadus vecs Hjūstonas Santafē vidusskolas audzēknis piektdien savā skolā nogalināja desmit un ievainoja vēl desmit cilvēkus.

Apšaudē, kas šodien izcēlās Santafē vidusskolā Teksasas pavalstī, nogalināti desmit cilvēki - deviņi skolas audzēkņi un skolotājs.

Ievainoti 10 cilvēki, tai skaitā viens policists. Tiesībsargi ziņo, ka skolā un tās apkārtnē atrasti vairāki pašdarināti spridzekļi, kā arī pudeles ar «Molotova kokteiļiem».

Šāvējs ir 17 gadus vecais šīs skolas audzēknis Dimitrios Pagorcis, kurš uzbrukumā izmantojis savam tēvam legāli piederošo šauteni un revolveri.

Viņš padevies policijai un arestēts. Aizturēts vēl viens skolēns.

Teksasas gubernators Gregs Abots pavēstīja, ka policija pusaudža dienasgrāmatā, datorā un mobilajā tālrunī atradusi informāciju, kas liecina, ka viņš plānojis šo uzbrukumu un gatavojies pēc tam izdarīt pašnāvību.

Gubernators teica, ka pusaudzis «padevies, jo tam pietrūka drosmes nogalināt sevi».

Apšaude sākusies īsi pēc stundu sākuma, ap plkst. 8 pēc vietējā laika. Skolā tobrīd atradušies 1400 audzēkņi. Skolēni esot pārvietoti uz citu vietu, kur tos sagaidījuši vecāki.

Kāda Santafē vidusskolas skolniece Hjūstonas televīzijas kanālam KTRK pastāstījusi, ka bruņotais puisis iegājis vienā no klasēm un atklājis uguni.

Bojāgājušo skaita ziņā šī apšaude ir otrā lielākā pēc slaktiņa Pārklendā, Floridas pavalstī, kurā tika nogalināti 17 cilvēki. Pārklendas notikumi izraisīja jauniešu protestus visā valstī, kuros tika pieprasīti stingrāki šaujamieroču aprites un tirdzniecības noteikumi.

Piektdienas apšaude ir jau trešā apšaude ASV skolās pēdējo septiņu dienu laikā un 22 šāda apšaude kopš gada sākuma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu