Ukrainas premjerministrs vēlas atlaist finanšu ministru

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Supinsky / AFP

Ukrainas premjerministrs Volodimirs Groismans ierosinājis parlamentam atlaist finanšu ministru Oleksandru Daņiļuku, kurš iemantojis starptautisku cieņu par cīņu pret korupciju valsts institūcijās.

Groismans apsūdzējis Daņiļuku par «sagrozītas informācijas izplatīšanu» Ukrainas starptautiskajiem partneriem un lūdzis parlamentu atbalstīt ministra atlaišanu, liecina trešdien premjera kontā sociālajā tīklā «Facebook» publicētā informācija.

«Ņemot vērā problēmas, ar kurām saskaramies, jautājums par Finanšu ministrijas vadītāja nomainīšanu ir jāatrisina nekavējoties,» paziņojis Groismans.

Tajā pašā laikā finanšu ministra atlaišana, kam nepieciešams parlamenta atbalsts, satrauktu Starptautisko valūtas fondu (SVF) un citus starptautiskos aizdevējus.

Ukrainas mediji pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Daņiļuks nosūtījis vēstuli G7 valstīm, sūdzoties, ka valdība cenšas ierobežot viņa pūliņus īsteno finanšu un citas reformas. Ministrs vēstulē arī apsūdzējis Ukrainas amatpersonas korupcijā un norādījis, ka Groismans nobloķējis viņa izvēlēto kandidātu ministra vietnieka amatam nodokļu politikas jautājumos.

«Esmu sasniedzis limitu, meklējot kompromisus,» vēstulē norādījis Daņiļuks.

Ministrs trešdien «Facebook» paziņoja, ka pēdējā gada laikā bijis spiests strādāt zem milzīga spiediena, un apsūdzēja varasiestādes korupcijā.

«Man tika dota izvēle - vai nu aiziet, vai kļūt par līdzdalībnieku,» norādīja Daņiļuks.

«Es nepārdošu savu valsti,» paziņoja ministrs, piebilstot, ka vēlas uzrunāt deputātus parlamentā.

Parlamentā ceturtdien paredzēts balsojums par pretkorupcijas tiesas izveidošanu, kas ir viens no SVF galvenajiem nosacījumiem Ukrainai turpmākai palīdzības saņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu