Vandaļi Viļņas Luķišķu laukumā izrakuši kapsulas ar Lietuvas brīvības cīnītāju relikvijām

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vandaļi naktī uz pirmdienu izrakuši Viļņas Luķišķu laukumā iecerētā memoriāla vietā ieraktās kapsulas ar Lietuvas brīvības cīnītāju relikvijām.

Vietā, kur plānots celt brīvības cīnītāju memoriālu, īpaši ierīkotā nišā janvārī tika guldītas četras kapsulas ar simts piemiņas lietām, kas piederējušas brīvības cīņu dalībniekiem, tai skaitā nacionālo partizānu komandiera Ādolfa Ramanauska-Vanaga nozīmīte un citi priekšmeti un to apraksti. Virs nišas tika iebetonēts piemiņas akmens ar uzrakstu.

Kā ziņu aģentūrai BNS pastāstījis memoriāla projekta vadītājs arhitekts Ķēstutis Akelaitis, vandaļi izvilkuši no nišas divas kapsulas, bet nozaguši tikai vienu no tām.

Notikušo pirmais ieraudzījis kāds Lietuvas brīvības cīnītāju savienības biedrs, kas izsaucis policiju. Viļņas apriņķa galvenais policijas komisariāts šobrīd lemj, vai sākt pirmstiesas izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu