Divas ASV militārās bāzes Teksasā tiks izmantotas imigrantu izmitināšanai (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

ASV aizsardzības ministrs Džims Matiss pirmdien apstiprināja, ka divas militārās bāzes Teksasas štatā tiks izmantotas imigrantu izmitināšanai, kuri ieradušies valstī, šķērsojot ASV dienvidu robežu.

Matiss apstiprināja, ka ASV armijas Fortblisas bāzē pie Elpaso pilsētas un gaisa spēku Gudfelova bāzē Teksasas centrālajā daļā tiks ierikotas telšu pilsētiņas imigrantiem.

Matiss apstiprināja šo bāzu izmantošanas ieceri, runājot ar reportieriem sava nesenā Āzijas brauciena laikā, paziņoja Pentagona preses sekretārs, atsakoties sniegt sīkākus komentārus.

Imigrantu ģimenes tiks izmitinātas teltīs Fortblisas bāzē, savukārt imigrantu bērni, kurus nepavada vecāki, tiks izmitināti pagaidu mājokļos Gudfelova bāzē, informēja sabiedriskā raidkompānija NPR un citi mediji.

Jau ziņots, ka Pentagons bija saņēmis norādījumu sagatavoties līdz 20 000 nepavadītu mazgadīgu imigrantu izmitināšanai.

Par konkrētu bāzu izvēlēšanu šim mērķim ziņots nedēļu pēc tam, kad ASV prezidents Donalds Tramps sabiedrības spiediena ietekmē parakstīja izpildrīkojumu, lai novērstu imigrantu bērnu nošķiršanu no vecākiem uz ASV un Meksikas robežas. Uz šīs robežas kopš maija sākuma vairāk nekā 2300 bērnu ir nošķirti no saviem ģimenes locekļiem, kuri nelegāli šķērsojuši robežu.

Tramps trešdien izdeva izpildrīkojumu, ar kuru instruēja Aizsardzības ministriju padarīt esošās gultasvietas pieejamas imigrantu ģimeņu izmitināšanai vai nepieciešamības gadījumā uzbūvēt jaunas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu