Ruhani: Irāna turpinās ievērot kodolvienošanos, ja gūs no tās labumu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Irāna turpinās ievērot kodolvienošanos, ja tā turpinās saņemt vienošanās sniegtos ekonomiskos labumus, neskatoties uz ASV sankciju atjaunošanu, trešdien vizītē Vīnē paziņojis Irānas prezidents Hasans Ruhani.

Irānas ārlietu ministrs Mohammads Džavads Zarifs un piecu pasaules lielvaru ārlietu ministri piektdien tiksies Vīnē, lai runātu par kodolvienošanās nākotni un iespējām to saglabāt pēc ASV izstāšanās.

ASV prezidents Donalds Tramps maijā paziņoja, ka Savienotās Valstis izstājas no pasaules lielvaru noslēgtās kodolvienošanās ar Irānu un ka Vašingtona atjauno pēc šīs vienošanās noslēgšanas apturētās sankcijas.

Lielbritānija, Francija un Vācija, kas arī parakstīja šo vienošanos, solījušas to izglābt. Arī Krievija un Ķīna, kuru paraksti ir zem šī līguma, paudušas vēlmi to saglabāt.

Gaidāms, ka piektdien piecas valstis prezentēs plānu, kā šo vienošanos varētu izglābt.

«Mēs pieturēsimies pie tās tik, cik iespējams, ar nosacījumu, ka mēs varam gūt labumu,» runājot par kodolvienošanos, žurnālistiem Vīnē sacīja Ruhani.

«Ja pārējās parakstītājvalstis var garantēt Irānas intereses, mēs turpināsim ievērot vienošanos bez ASV,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu