Ievainots mežakuilis uzšķērž medniekam kāju (100)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/minds-eye

Pagājušajā sestdienā asiņaini noritējušas medības Kuldīgas mežniecības teritorijā Alsungas novadā. Medībās sašauts mežakuilis ar ilkņiem savainojis mednieku, šodien raksta "Latvijas Avīze".

Kā vēsta laikraksts, ierasto medību ar dzinējiem laikā raidīti vairāki šāvieni uz mežacūkām. Pēc masta izdzīšanas dzinēji medību vadītājam ziņoja, ka redzējuši aizdomīgi skrejošu, droši vien sašautu mežacūku, kas iebēgusi biezoknī. Tuvāk stāvošajam pieredzējušajam medniekam medību vadītājs atļāvis apskatīt norādīto vietu.

Mednieks esot ievērojis visus drošības noteikumus, uzmanīgi ar šaušanai gatavu ieroci tuvojies savainotajam dzīvniekam. Krūmu biezoknī plosījušies medību suņi, un mednieks sapratis, ka savainotais dzīvnieks vēl ir dzīvs un aizstāvas pret suņiem. Redzamība bijusi apgrūtināta, un precīzi notēmēt nav bijis iespējams. Kad mednieks, gribēdams atrast šaušanai piemērotāku vietu, nonācis apmēram divdesmit metru attālumā no ievainotā dzīvnieka, mežakuilis, saodis un ieraudzījis savu pāridarītāju, pēkšņi meties tam virsū.  Varenais dzīvnieks pirmsnāves lēcienā vēl paspējis ar asajiem ilkņiem uzšķērst mednieka kāju ceļgalā, radot dziļi plēstu brūci kājas muskuļu audos. Paveicis savu atriebību, kuilis beigts sabrucis blakus medniekam.

Cietušais nogādāts Kuldīgas slimnīcā, no kurienes vēlāk pārvests uz Rīgu. Cietušā dzīvībai briesmas nedraud.

Medību speciālisti atzīst, ka savainotu mežacūku uzbrukumi medībās neesot retums. Sašautie dzīvnieki kļūstot neprognozējami un ļoti agresīvi.

Komentāri (100)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu