Noslīcis šosezon pirmais zemledus makšķernieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar Ogres novada Ķeipenes pagastā glābēji no Pečoru ezera izcēluši pirmo šogad noslīkušo zemledus makšķernieku.

Kā TVNET informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele, pēc klātesošo sniegtās informācijas 33 gadus vecais vīrietis pirmdien bija devies makšķerēt un nebija atgriezies mājās. Otrdien makšķernieka meklēšanā tika iesaistīti ugunsdzēsēji glābēji, kuri apmēram 30 metru attālumā no krasta uz ledus atrada makšķerēšanas piederumus un apmēram divu metru dziļumā arī pašu noslīkušo makšķernieku.

VUGD brīdina, ka šobrīd uz ledus atrasties ir ārkārtīgi bīstami. Ledus uz ūdenstilpēm veidojas nevienmērīgi, tas ir plānāks vietās, kur ir straumes, ietek citi ūdeņi, tiltu un niedru tuvumā.

Ledū ielūzušu makšķernieku izglābj garāmbraucējs

Slīcējam paveicās, jo tieši tai brīdī garām savās personīgajās darīšanās brauca VUGD Daugavpils 2. daļas ugunsdzēsējs-glābējs Sergejs Parfjonovs, kuram šodien ir brīvdiena. Ieraudzījis nelaimi, viņš nekavējoties apturēja savu automašīnu un izglāba ielūzušo makšķernieku. Pēc tam samirkušais Parfjonovs devās atpakaļ uz mašīnu sildīties.

Dienests ļoti lepojas ar Parfjonova drosmīgo rīcību.

VUGD atgādina, ka tajās Latvijas vietās, kur ūdenstilpes jau pamazām sāk aizsalt, kāpt uz ledus pagaidām ir ļoti bīstami, jo ūdeņi aizsalst nevienmērīgi. Ledus ir visplānākais vietās, kur zem tā ir straumes, kur ūdenstilpē ietek citi ūdeņi, kā arī tiltu un niedru tuvumā.

Atrašanās uz ledus ir bīstama

Pārgalvji, kuri ik gadu ielūst ledū, nosacīti ir iedalāmi trīs kategorijās. Vissteidzīgāk ledu cenšas iekarot bļitkotāji, kuri savukārt iedrošina arī bērnus pastaigāties pa aizsalušajām ūdenskrātuvēm, bet trešajā kategorijā ietilpst cilvēki, kuri aizsalušo upi, ezeru vai dīķi izvēlas šķērsot, meklējot taisnāko ceļu.

Glābēji aicina vecākus un skolotājus atgādināt bērniem, ka atrašanās uz ledus ir ļoti bīstama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu