Par mašīnu zādzībām Rēzeknē aiztur triju jauniešu grupu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Policija Rēzeknē par automašīnu zādzībām aizturējusi triju vīriešu grupu, pavēstīja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Viņa informēja, ka aptuveni pirms divām nedēļām Rēzeknē tika reģistrētas divas automašīnu zādzības. Abi transportlīdzekļi nozagti nakts laikā. Garnadžu izvēle bija kritusi uz paveciem spēkratiem ‒ 1992. un 1993. izlaiduma gada «Volkswagen» mašīnām. Turklāt, zogot vienu no automašīnām, ļaundariem nevajadzēja ilgi pūlēties, jo tās saimnieks pēc transporta novietošanas nebija aizslēdzis mašīnas durvis.

Par šiem noziegumiem policijā tika sākti kriminālprocesi, un to ietvaros veikta minēto gadījumu izmeklēšana. Operatīvo pasākumu dēļ pagājušajā nedēļā policijas darbinieki noskaidrojuši un aizturējuši triju personu grupu. Divi no aizturētajiem dzimuši 1991.gadā un viens 1995.gadā. Savu vainu nozieguma izdarīšanā aizturētie ir atzinuši. Transportlīdzekļus jaunieši zaguši, jo viņiem bija nepieciešamas auto riepas. Visi grupas dalībnieki ir agrāk tiesāti.

Policija atradusi arī abas nozagtās automašīnas – viena bija pamesta pilsētā, bet otra ‒ ārpus pilsētas robežas.

Par zādzību grupā var piespriest brīvības atņemšanu līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu