Lapsa atsakās no liecībām (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Publicists un žurnālists Lato Lapsa oficiāli atteicies no visām iepriekš sniegtajām liecībām kriminālprocesā, kas Drošības policijā (DP) sākts saistībā ar grāmatu «Cits ķēķis: zem likumīgā «jumta«». Tāpat viņš prasa DP atlīdzināt advokāta pakalpojumiem iztērēto naudu.

Pret Lapsu sākts kriminālprocess

Lapsam šajā kriminālprocesā ir noteikts statuss - persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Kā iesniegumā DP norāda Lapsa, viņš secinājis, ka statusa noteikšana šajā kriminālprocesā ir bijusi ne tikai nepamatota, bet arī prettiesiska un veikta viņam nezināmu personu noziedzīgās interesēs, to labā izmantojot DP un, iespējams, arī citu tiesībsargāšanas iestāžu darbiniekus.

Publicista rīcībā esošā informācija rāda, ka

jau pirms kriminālprocesuālā statusa noteikšanas DP rīcībā bijusi pietiekama informācija, lai no tās secinātu, ka viņš nav tā persona, kas tīši pārkāpusi korespondences noslēpumu.

Liecības iegūtas ar viltu

«Taču šo informāciju, kas ir bijusi un joprojām ir DP rīcībā, DP ir tīši ignorējusi, lai būtu pamats noteikt man minēto statusu un vairākkārt nopratināt mani šādā statusā, man nezināmu personu noziedzīgās interesēs vēloties saņemt atbildes jautājumos, kas attiecas uz žurnālista noslēpumu, žurnālista avotiem, konkrētu mediju organizatorisko struktūru, finansējumu utml.,» norāda Lapsa.

Tādēļ Lapsa uzskata, ka minētā statusa noteikšana notikusi prettiesiski un pratināšanās iegūtā informācija no viņa ir iegūta, izmantojot viltu un maldus.

«Tāpēc atsakos no visām minētajā kriminālprocesā manis sniegtajām liecībām kā tādām, kas no manis iegūtas prettiesiski, izmantojot viltu un maldus,

un pieprasu nekavējoties atcelt man noteikto statusu - persona, pret kuru sākts kriminālprocess -, kā arī no procesa virzītājiem manā labā piedzīt finanšu līdzekļus, ko esmu iztērējis aizstāvja pakalpojumiem šī procesa ietvaros,» iesniegumā raksta Lapsa.

Pirmdien, 23. septembrī, Lapsa rīkos preses konferenci, kurā sniegšot plašāku informāciju, tostarp konkrētus dokumentus, «par kriminālprocesa safabricēšanas apstākļiem un konkrētu amatpersonu noziedzīgu rīcību šai sakarā».

Jau ziņots, ka šopavasar - pusotru gadu pēc Lapsas, Agneses Margēvičas un Kristīnes Jančevskas grāmatas «Cits ķēķis: zem likumīgā «jumta«» izdošanas - policijā saistībā ar to sākts kriminālprocess. Lieta sākta pēc Krimināllikuma 144.panta par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu