Tiesa liek piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību par 1. klases skolnieka piekaušanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Saistībā ar 2013.gada 22.aprīlī notikušo incidentu Jaunjelgavas vidusskolā, kad divi piektās klases skolēni piekāva pirmās klases skolnieku, Aizkraukles rajona tiesa š.g. 25.februārī nosprieda piedzīt no skolēniem un viņu vecākiem par labu cietušajam zēnam un viņa mātei morālā kaitējuma atlīdzību.

Tiesa spriedumā atzina, ka prasītāji lietā ir pilnībā pierādījuši, ka viņiem atbildētāju prettiesiskās rīcības rezultātā ir radies morālais kaitējums. Tādejādi tiesas ieskatā cietušajiem ir dodama kompensācija, ņemot vērā kaitīgās sekas, kas konkrēto darbību rezultātā radušās bērnam un viņa mātei.

Tomēr tiesa cietušo prasību apmierinājusi tikai daļēji, nolemjot no atbildētājiem kopā piedzīt 2000 eiro, t.i., 1000 eiro no katras atbildētāju ģimenes.

Prasītāji ir gandarīti par šādu tiesas spriedumu, tomēr uzskata, ka piespriestās kompensācijas apmērs nav samērīgs ar ciešanām, kas tiem radās atbildētāju rīcības rezultātā, un apsver iespēju pārsūdzēt spriedumu.

Iestājoties par sociāli mazaizsargāto personu grupu tiesībām, lietas ietvaros cietušā zēna un viņa mātes pārstāvību sabiedriskā kārtā un bez atlīdzības veic zvērinātu advokātu birojs Borenius.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu