Rīgā, Palmu ielas daudzstāvu ēkā sprāgusi granāta; viens cietušais, aizturēta dzīvokļa saimniece

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā, Palmu ielā 4, daudzstāvu dzīvojamajā mājā noticis sprādziens, viens cilvēks negadījumā cietis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

(Ar jaunāko informāciju papildināta visa ziņa.)

Kā informēja aculiecinieki, tad notikums noticis šonakt pēc pusnakts. Tiek pieļauts, ka piektā stāva dzīvoklī bija sprādzis spridzeklis, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Uz notikuma vietu pēc Valsts policijas lūguma ieradušies VUGD darbinieki un no ēkas tika evakuēti visi iemītnieki. Negadījumā cietis dzīvokļa īpašnieks - 46 gadus vecs vīrietis.

Vīrietis patlaban ar smagām traumām atrodas reanimācijā. Citas dzīvoklī esošās personas nav cietušas.

Ap plkst.6 no rīta visi ēkas iemītnieki tika ielaisti savos dzīvokļos, taču to dzīvokļu, kuri atrodas zem notikuma vietas, īpašniekiem dzīvoklis bija jāatstāj. Tāpat uz notikuma vietu izsaukts būveksperts, lai izvērtētu sprādziena rezultātā radītos bojājumus ēkai.

Kā paskaidroja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, šonakt dažas minūtes pēc pusnakts policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Palmu ielā, jo tur bija noticis sprādziens. Notikuma vietā uzreiz ieradās

pretterorisma vienības «Omega» darbinieki, kas pārmeklēja dzīvokli un atrada vēl nesprāgušu, visdrīzāk, mājas apstākļos izgatavotu granātu.

Kad dzīvoklis bija no sprādzienbīstamiem priekšmetiem brīvs, tika noskaidroti visi apstākļi - pēc sākotnējās informācijas dzīvoklī notikusi iedzeršana. Alkohola lietošanas laikā starp 45 gadus vecu dzīvokļa saimnieci un viesiem

izcēlies strīds, kura laikā sieviete viesiem piedraudējusi ar mājas apstākļos izgatavotu granātu.

Viens no viesiem sievieti neveiksmīgi atbruņojis un granāta uzsprāgusi viņa rokā.

Patlaban ir uzsākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, kuras laikā tiks noskaidroti precīzi notikušā apstākļi. Izmeklēšanas laikā tiks veikta ekspertīze atrastajai granātai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu