Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret diviem vīriešiem par vairāku laupīšanu izdarīšanu Saldū

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus iecirknis ir pabeidzis kriminālprocesa izmeklēšanu par divu personu aplaupīšanu un nodevis to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

2016.gada 2.oktobrī Saldū, Striķu ielā divas personas, lietojot fizisku spēku, aplaupīja kādu vīrieti, atņemot viņam mobilo telefonu un naudas maku. Turpat netālu tika aplaupīts vēl viens vīrietis, kuram atņemts mobilais telefons. Par notikušo tika ierosināts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Kriminālprocesa ietvaros tika aizturēti divi 1998.gadā dzimuši vīrieši un, veicot nepieciešamās izmeklēšanas darbības, tika pierādīta viņu saistība arī ar otru aplaupīšanas gadījumu. Izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka otru savu vienaudzi aizturētie aplaupījuši, ievilinot viņu mājas pagalmā. Jāatzīmē, ka abi cietušie bijuši alkohola reibumā, ko abi jaunieši arī izmantojuši.

Viens no aizturētajiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā, un abiem jauniešiem šobrīd ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu