KNAB pieķer maksātnespējas administratoru € 6000 liela kukuļa pieprasīšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu pret maksātnespējas administratoru par 6000 eiro liela kukuļa pieprasīšanu. KNAB pierādījumi liecina, ka maksātnespējas administrators, izmantojot savu dienesta stāvokli, par likumīgas darbības izdarīšanu zemnieku saimniecības interesēs no pilnvarotās personas pieprasīja kukuli.

(Pievienota 2. un 5., 6.rindkopa.)

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, tika aizturēts maksātnespējas procesa administrators Guntars Birsāns. Ar pašu administratoru aģentūrai LETA vēl nav izdevies sazināties.

Aizdomās turētajai personai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas interesēs šobrīd plašāka informācija netiek sniegta.

Kā aģentūru LETA informēja Maksātnespējas administrācijā (MNA), neminot personas vārdu un uzvārdu, pēc informācijas saņemšanas no KNAB administrācija nekavējoties veica visas procesuālās darbības, kas ir paredzētas normatīvajā regulējumā, un 26.aprīlī tiesās ir iesniegusi pieteikumus par konkrētā administratora atcelšanu no visiem viņa lietvedībā esošajiem procesiem.

Attiecībā uz dažiem Birsāna administrētajiem procesiem tiesās aģentūrai LETA apstiprināja, ka no MNA 26.aprīlī saņemts pieteikums par administratora atcelšanu no konkrēta procesa.

KNAB atgādina, ka 2016.gada 1.janvārī stājas spēkā grozījumi likumā «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā», kas nosaka, ka maksātnespējas administrators ir valsts amatpersona.

Jau ziņots, ka 2015.gadā par dažādiem pārkāpumiem sertifikāta darbība izbeigta četriem, 2016.gadā - pieciem, bet 2017.gada pirmajā ceturksnī - trim administratoriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu