Aizturētais Latvijas pilsonis vācis informāciju Krievijai par situāciju pierobežā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Drošības policija (DP) turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts 2017.gada decembrī saskaņā ar Krimināllikuma 85.panta pirmo daļu. Izmeklēšanas gaitā iegūtā informācija liecina, ka Krievijas specdienesta uzdevumā Latvijas pilsonis vāca informāciju par Nacionālo bruņoto spēku militārajiem objektiem un situāciju Latvijas - Krievijas pierobežā.

Neraugoties uz plašajiem operatīvi tehniskajiem resursiem, kas ir pieejami Krievijas specdienestiem, tie joprojām ir ieinteresēti iegūt izlūkošanas informāciju, ko var sniegt tikai cilvēks, kurš atrodas Krievijas specdienestus interesējošo objektu tuvumā un var veikt periodisku Krievijas specdienestus interesējošo objektu vizuālo novērošanu, norāda DP.

Vienlaikus šī un iepriekš veiktā pirmstiesas izmeklēšana, kā arī kaimiņvalstīs notikušās Krievijas specdienestu aģentu aizturēšanas apliecina, ka Krievijas specdienesti turpina izvērst aktīvu un agresīvu izlūkošanas kampaņu pret savām kaimiņvalstīm.

Krievijas specdienesti turpina vervēt Latvijas iedzīvotājus Krievijas teritorijā, izmantojot dažādas metodes, piesegus un palīdzības lūgumus, kā rezultātā vervējamā persona sākotnēji pat var nenojaust vervētāja saistību ar Krievijas specdienestiem.

DP uzdevums nav vērsties pret Latvijas iedzīvotājiem, bet gan sniegt viņiem atbalstu, t.sk. palīdzēt pārvarēt situācijas, kurās iedzīvotāji nonākuši piespiedu, maldu vai nezināšanas ceļā.

Tāpēc DP aicina Latvijas iedzīvotājus, kuri, uzturoties ārvalstīs, ir tikuši pakļauti ārvalstu specdienestu vervēšanas mēģinājumam (tai skaitā savdabīgas palīdzības lūgumam no mazpazīstamu personu puses ārvalstīs, nejaušas iepazīšanās, kuras pāraug dažādu materiālu nodošanai, utt.), kā arī ir informēti par šādām aktivitātēm, ziņot par to DP (tālrunis 67208964 visu diennakti, DP garantē informācijas avota konfidencialitāti).

Izmeklēšana kriminālprocesa ietvaros turpinās, tāpēc DP no sīkākiem komentāriem par tās gaitu atturas. DP atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr tās vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.

Ziņots, ka DP nesen aizturējusi Latvijas pilsoni par spiegošanu Krievijas labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu