Labs draugs samaksājis Rimšēviča drošības naudu € 100 tūkstošu apmērā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, kuru aizturēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, noteikta 100 tūkstošu eiro drošības nauda un viņš no aizturēšanas izolatora tiks atbrīvots šodien. Aģentūra LETA vēsta, ka kāds labs draugs drošības naudu jau samaksājis.

(papildināta ar jaunāko informāciju)

TVNET viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš pagaidām vēl sīkāk neatklāja aizturēšanas iemeslus.

Piektdien, 16.februārī, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) veica kratīšanu Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājās un darba vietā. Sestdien, 17.februārī, ap pusdienas laiku, par to ziņoja LTV un tas kļuva zināms arī plašākai sabiedrībai.

Sestdien Rimšēvičs atgriezās no ārzemēm, un jau svētdien, 18.februārī, premjers apstiprināja – Rimšēvičs ir aizturēts. Kādas ir viņam uzrādītās apsūdzības, vēl nav zināms.

Svētdien vairākas Latvijas valsts amatpersonas aicināja Rimšēviču atkāpties. Viņš gan sevi par vainīgu neatzīt un uzskata, ka aizturēts nepamatoti.

Līdztekus Rimšēvičam bija aizturēts arī uzņēmējs Māris Martinsons, kura aizturēšanas oficiālais iemesls nav zināms. Tiesa, jau svētdienas vakarā viņš tika atbrīvots no īslaicīgā aizturēšanas izolatora.

Jāatgādina, ka pēdējā laikā ir izskanējusi satraucoša informācija par divām komercbankām. KNAB sācis pārbaudi par bijušā maksātnespējas administratora Māra Sprūda un kādas finanšu sektora augstas amatpersonas iespējamām darbībām kukuļu izspiešanā no «Norvik bankas» lielākā akcionāra. Un neoficiāli tiek minēts, ka tieši Sprūda atbrīvošanai no apcietinājuma pret drošības naudu pagājušonedēļ ir tieša saistība ar Rimšēviča aizturēšana.

Tāpat ar problēmām saskārusies «ABLV bank». ASV Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls pagājušonedēļ savā paziņojumā norādījis, ka šīs bankas vadība izmantojusi kukuļošanu, lai ietekmētu Latvijas amatpersonas, tādā veidā mazinot draudus savam biznesam. KNAB par ASV paziņojumiem arī sācis resorisko pārbaudi. Pagaidām gan ASV neesot nodevusi informāciju Latvijai par to, kas tās par amatpersonām. Informācija tiekot gaidīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu