Raimonds Gerkens nelikumīgi izmanto Iekšlietu ministrijas caurlaidi .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzņēmējs Raimonds Gerkens vakar nelikumīgi izmantoja Iekšlietu ministrijas (IeM) caurlaidi Nr.281, ievietojot to savas automašīnas "Mercedes Benz" ar valsts numuru RG logā laikā, kad automašīna stāvēja Vecrīgā, pie kafejnīcas "13 krēsli".

Aģentūra LETA vakar pārliecinājās, ka ar šo automašīnu brauc pats Gerkens. Kā aģentūru LETA informēja IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktors Normunds Beļskis, IeM valsts sekretārs Andris Staris vakar izteicis brīdinājumu Gerkenam par nelikumīgu caurlaides izmantošanu. IeM caurlaide Gerkenam ir izsniegta tādēļ, ka viņš ir Stara ārštata konsultants uzņēmējdarbības jautājumos, tomēr tas viņam neļauj šo caurlaidi izmantot, apstājoties, kur iegribas, norādīja Beļskis. Staris vakar sarunā ar Gerkenu esot izteicis pēdējo brīdinājumu, norādot - ja vēlreiz tiks saņemtas ziņas, ka caurlaide izmantota nelikumīgi, tad uzņēmējam tiks atņemta ne tikai caurlaide, bet arī konsultanta apliecība. Kā LETA jau ziņoja, arī iepriekš ir bijuši vairāki gadījumi, kad dažādas personas IeM caurlaides izmantojušas nelikumīgi. Kā aģentūrai LETA iepriekš skaidroja Staris, ministrijas caurlaidi vispār nedrīkst izmantot, braukājot pa pilsētas ielām. IeM caurlaides drīkst izmantot tikai, lai novietotu automašīnas pie ministrijas ēkām - Valsts policijas, Valsts robežsardzes u.c. Braucot pa pilsētas ielām, iekšlietu sistēmas darbiniekiem caurlaides no automašīnu priekšējā stikla ir jānoņem un redzamā vietā jānovieto tikai nepieciešamības gadījumā - novietojot transportu pie ministrijas ēkām. Tomēr pastāvot arī daži izņēmumi. Pēc Stara iepriekš teiktā, esot vairākas personas, kurām ir atļauts ar ministrijas caurlaidi braukt arī pa pilsētas ielām, jo to "spiežot" darīt viņu darba pienākumi. Par šādu izņēmumu esot uzskatāms Valsts cilvēktiesību biroja vadītājs Olafs Brūvers, kā arī Saeimas Drošības dienesta darbinieki. Pēc ministrijas izdotas pavēles, pieķerot kādu nelikumīgi izmantojot IeM caurlaidi, personai draud caurlaides atņemšana bez tiesībām to saņemt atkārtoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu