Apcietinātais Sprūds noliedz apsūdzības par kukuļa izspiešanu (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SIA "Maksātnespējas aģentūra" direktors, jurists Māris Sprūds šodien tiesā, kas lēma par viņam piemērojamo drošības līdzekli, noliedza Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izvirzītās apsūdzības par it kā Rīgas domes amatpersonām paredzēta gandrīz 16 000 latu kukuļa izspiešanu un starpniecību kukuļošanā.

Sprūds apgalvoja, ka nauda viņam pārskaitīta kā honorārs, pārstāvot bijušā namīpašnieka Harija Neļķes intereses. Tomēr tiesa šodien Sprūdu apcietināja. Savukārt KNAB pārstāve, lūdzot Sprūdam piemērot drošības līdzekli - apcietinājumu, norādīja, ka kukulis pieprasīts laika posmā no šā gada marta līdz jūnijam. KNAB šajā laikā sadarbībā ar prokuratūru veikusi dažādus operatīvos pasākumus. KNAB norāda, ka lietā nepieciešams veikt procesuālās darbības, piemēram, Sprūds jākonfrontē ar Liepājā praktizējošo advokātu Ainaru Kreicu. Tiesas sēdes laikā gan netika atklāts, kāda ir Kreica saistība ar šo lietu. Šodien arī tiks lemts, vai piemērojams apcietinājums Sprūdam pastarpināti piederošā uzņēmuma "Pulksteņa ezers" juristam Ērikam Spurelim, kurš arī aizturēts šīs lietas ietvaros. Kreics atteicās sniegt jebkādus komentārus par viņa iespējamo saistību ar krimināllietu, kuras ietvaros aizturēts Sprūds un Spurelis. Kā ziņots, kukulis pieprasīts, lai netiktu kavēta gandrīz 200 000 latu lielas kompensācijas izmaksa Neļķem par atteikšanos no tiesībām denacionalizēt bijušā kinoteātra "Palladium" ēku Rīgā. Kompensācija jāizmaksā pašvaldībai, tādēļ kukulis pieprasīts nodošanai it kā Rīgas domes amatpersonām. Ierosināta krimināllieta par kukuļa izspiešanu un starpniecību. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka uz KNAB sniegt paskaidrojumus saistībā ar šo krimināllietu uzaicināts Rīgas domes Juridiskās pārvaldes priekšnieks Jānis Liepiņš.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu