Grīgam piespriež trīs gadu nosacītu brīvības atņemšanu (28)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Tukuma rajona tiesa bijušajam Saeimas deputātam Oskaram Grīgam, kurš apsūdzēts par šaujamieroča nelikumīgu glabāšanu un munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu, piesprieda trīs gadu nosacītu brīvības atņemšanu, informēja tiesā.

Grīgam arī noteikts divu gadu pārbaudes laiks. Par ieroču nēsāšanas atļaujas atņemšanu tiesa lēmumu nav pieņēmusi.

Spriedumu 10 dienu laikā var pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka prokurore pieprasīja piespriest Grīgam nosacītu sodu - brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem, kā arī atņemt ieroču nēsāšanas atļauju uz diviem gadiem ar divu gadu pārbaudes laiku.

Grīgs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas par šaujamieroča nelikumīgu glabāšanu un munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Kā ziņots, Grīgu aizturēja pagājušā gada 27.aprīlī aizdomās par nelegālu pieslēgumu dīzeļdegvielas vadam Polocka-Ventspils, nelikumīgu ieroču glabāšanu un mēģinājumu piekukuļot Tukuma rajona Ceļu policijas priekšnieku Vilni Vecriņķi, kuram Grīgs esot solījis maksāt 4000 latu mēnesī, lai Tukuma rajonā noteiktā ceļa posmā neatrastos Ceļu policijas patruļas, kad tiks transportēta nelegālā dīzeļdegviela. Pats Grīgs līdz šim apgalvojis, ka tā pārbaudījis Vecriņķa godīgumu.

Grīga zemnieku saimniecībā Tukuma rajona Tumes pagastā policija uzgāja vismaz 13 tonnas no SIA "LatRosTrans" cauruļvada nozagtas degvielas. Grīgs apgalvoja, ka neko nezinot, ka viņa zemnieku saimniecības teritorijā kāds būtu pieslēdzies naftas vadam.

Kratīšanā Grīga zemnieku saimniecībā policija atrada lielu daudzumu munīcijas - aptuveni 2000 patronu un nereģistrētu bisi. Lai arī zemessargam Grīgam bija atļauja glabāt reģistrētu pistoli, tomēr tā bija aprīkota ar klusinātāju. Viņš iepriekš bija izteicies, ka ieroči un munīcija, kas bija paredzēta Zemessardzes vajadzībām, uzticēta vēl atmodas laika sākumā.

Prokuratūras preses sekretārs Andrejs Vasks iepriekš pastāstīja, ka izmeklēšana apsūdzības daļā par dīzeļdegvielas zādzību nodota policijai, bet kukuļdošanas faktu prokurorei Viorikai Jirgenai pierādīt nav izdevies.

Jirgena, kuras pārraudzībā nonāca visas trīs apsūdzības, iepriekš atzina, ka trūkst pārliecinošu pierādījumu Grīga saukšanai pie kriminālatbildības par kukuļdošanas mēģinājumu.

Viņa atzina, ka policijas rīcība, ilgāk neturpinot Grīga novērošanu un nemeklējot personas, kas saistītas ar naftas zādzību no cauruļvada, bijusi neprofesionāla.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu