Latgales skaistums rullē! (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8. februārī Latvijas skaistumkonkursa uzvarētāju daugavpilieti Viktoriju Drizļonoku apsveica Daugavpils domes priekšsēdētāja Rita Strode un viņas pirmā vietniece Eleonora Kleščinska.

Atgādinām, ka 27. janvārī Ēģiptē notika konkursa "Mis un Misters Latvija 2007" fināls. Par "Mis Latviju 2007" kļuva daugavpiliete Viktorija Drizļonoka – Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes 3.kursa studente, un titulu "Misters Latvija 2007" ieguva Jānis Komarovskis no Balviem, kas LU Sociālo zinātņu fakultātes 1.kursā studē komunikācijas zinātni.

Kopā ar Viktoriju vizītē pie Daugavpils domes vadības ieradās arī konkursa direktore Inta Fogele. Domes priekšsēdētāja R. Strode apsveica meiteni un atzina viņas devumu pilsētas tēla spodrināšanā un turpmākai pilsētas vārda nešanai pasaulē dāvināja Viktorijai nozīmīti ar Daugavpils simbolu – liliju, ko piekodināja vienmēr valkāt brošas vietā. R. Strode aicināja Viktoriju pēc studijām atgriezties Daugavpilī un strādāt pašvaldībā, kā arī ierosināja meitenei noteikti piedalīties cietokšņa atjaunošanas svētkos, kas varētu notikt pēc gadiem trim, jo skaistiem cilvēkiem vēsturiskos tērpos, viņasprāt, noteikti jāpiedalās šādās svinībās. I.Fogele piebilda, ka bieži vien skaistumkonkursu uzvarētāji dodas strādāt tieši uz savām pašvaldībām nevis izvēlas tradicionālo – modeļu karjeru.

Par uzvaru konkursā Viktorija ir ļoti priecīga, taču atzīst, ka līdz pēdējam brīdim neesot pat uzdrīkstējusies cerēt, bet nu viņai jāgatavojas vēl nopietnākam pārbaudījumam, jo pēc aptuveni pusotra gada Viktorija pārstāvēs Latviju pasaules skaistumkonkursā. Vislielākais atbalsts Viktorijai esot vecāki, kuri cītīgi sekojot meitas gaitām un krājot mapītē visas publikācijas presē, kā arī draugs Sergejs, kurš devās līdzi savai meitenei uz Ēģipti, lai viņa justos drošāk. Viktorija studē Rīgā un ir izvēlējusies ķīmiju, kas viņu saistījusi, mācoties Daugavpils 3. vidusskolā, taču Viktorija vēlas turpināt studijas arī ekonomikas jomā. Viņa atzīst, ka noteikti vēlas dzīvot un strādāt Daugavpilī.

Latgale prot sevi parādīt

"Latgale rullē!" – saka Inta Fogele. Viņai ir liels prieks par Latgales jauniešiem, kuriem pēdējos gados izdodas iegūt Mis un Misters Latvija titulu. Arī I.Fogelei esot cieša saikne ar Latgali, jo viņas tēvs Eduards Homka nāk no Krāslavas rajona Asūnes un bijis ķīmijas pasniedzējs Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā, savukārt viņa māsa Juzefa bijusi bioloģijas pasniedzēja. Arī Inta ar tēva svētību pati reiz sākusi studēt Ķīmijas fakultātē, taču tā arī to nepabeigusi, jo ar šo zinātni bijusi uz "jūs". Tādēļ viņai sagādā gandarījumu, ka tur studē Viktorija, un viņa cer, ka meitene kļūs par labu speciālisti.

Pagaidām Viktorijai esot jānokārto parādi, jo konkursa dēļ nedaudz iekavējusi mācības, kā arī pamatīgi jāstudē angļu valoda, lai varētu piedalīties pasaules skaistumkonkursā. Viktorija skolā apguvusi vācu valodu, bet nu īsā laikā jāapgūst arī otra svešvaloda.

Inta Fogele skaistumkonkursus organizē jau divdesmit gadus. Beidzamajos gados Latvijas konkursi notiek ārpus valsts un, viņasprāt, tā ir lieliska iespēja un dāvana jauniešiem divas nedēļas pavadīt pieczvaigžņu viesnīcā un baudīt atpūtu un izklaidi.

Jāpiebilst, ka jau otro gadu par skaistākajiem Latvijas jauniešiem tiek atzīti daugavpilieši. Pērn titulu Misters Latvija ieguva daugavpilietis Artūrs Mihailovs.

Savukārt šogad Mistera titulu izcīnījis puisis no Balviem, kurš pēc uzvarētāju paziņošanas iesaucies: "Ko man tagad sacīs mamma!", jo vecāki neesot ticējuši dēla uzvarai.

Uzvarētāja tituls–smaga un atbildīga nasta

I. Fogele piebilst, ka ārējais skaistums ir tikai maza daļa no tā, kas tiek vērtēts konkursā. Jau gatavošanās posmā tika novērota jauniešu izturēšanās, vērtēta viņu attieksme vienam pret otru, un novērojumi bijuši visdažādākie, arī ne visai patīkami, piemēram, kad restorānā pie zviedru galda puisis meiteni pastumj malā un pirmais pasniedzas pēc ēdamā.

Jauniešiem esot jāsaprot, ka viņi cīnās par godu nest nevis savu, bet Latvijas vārdu pasaulē. I. Fogele piebilda, ka Viktorijai pirms dalības pasaules konkursā noteikti vēl būs jāpiedalās kādā citā starptautiskā konkursā.

I. Fogele atzina, ka Daugavpilī skaistumkonkursu rīkošana esot labās rokās, turklāt te esot liels pašvaldības atbalsts, kas neļauj pasākumam komercializēties un ierobežot jauniešu iespējas tajā piedalīties.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu