Naktī ar kāškrustiem un saukļiem apkrāsots Uzvaras piemineklis (99)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagaidām nezināmi vandaļi šonakt ar krāsu aprakstījuši pieminekli Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no fašistiskajiem iebrucējiem, kas atrodas Uzvaras parkā Pārdaugavā, informēja Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane.

Uz pieminekļa uzzīmēti dažādi nacionālistiska rakstura saukļi un kāškrusti, teica Tīmane.

Viņa norādīja, ka notikuma vietā bijusi gan Drošības policija, gan arī Valsts policija. Pašvaldības policija patlaban pārbauda pieminekļa apkārtnē esošo videokameru ierakstus.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka Valsts policija par šo faktu sākusi kriminālprocesu.

Rīgas pieminekļu aģentūras direktors Guntis Gailītis atzina, ka policija fiksējusi vandālisma aktu un aģentūra tuvākajā laikā simbolus un saukļus no pieminekļa notīrīs.

Lai to paveiktu, aģentūrai gan nāksies lūgt naudu no Rīgas domes, jo tās rīcībā nav paredzēti līdzekļi "ātrās palīdzības" funkciju veikšanai, teica Gailītis. Sarunas ar Rīgas domi par līdzekļu piešķiršanu šim mērķim notiks nākamnedēļ.

Komentāri (99)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu